stas1 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Pinka vs pinka jaką stosujecie,czerwona, białą, fluo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Splot Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 U mnie podstawa to głęboka czerwień i żółta. W zasadzie 99% zakupów pinki to pół na pół.Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Grendziu Opublikowano 7 Października 2017 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Najlepsza wg mnie jest czerwona, choć nie zawsze daje radę. Przede wszystkim trzeba ją umyć, wyczyścić, wg mnie nie zabijać a potem zdipować odpowiednio. Fajnie jest ją np wsadzić do zanęty dzień wcześniej na baziej jaką będziemy łowili aby przeszła już tym zapachem, a tuż przed łowieniem dopalić ekstra.. Gdy nie myję pinki wydaje mi się, że brań mam jakby mniej, nie lubię jej zapachu azotu jak się spoci i ryby raczej też nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Splot Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Ale i tak wydaje mi się że ważne jest też czy do nęcenia dajemy żywą czy martwą.Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator jazzriba Opublikowano 7 Października 2017 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 53 minuty temu, Splot napisał: Ale i tak wydaje mi się że ważne jest też czy do nęcenia dajemy żywą czy martwą. Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka Dokładnie.. Moim zdaniem do nęcenia chyba zawsze powinna być martwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Splot Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Też tak uważam. Ładnie zalega na dnie, nie rozchodzi się. Ostatnio korzystam z zasłyszanego pomysłu. Pinka zalana melasą (albo innym zalewajkiem) i do zamrożenia. Jest wtedy twarda i nie traci koloru.Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator jazzriba Opublikowano 7 Października 2017 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 ja Ci tak powiedziałem? bo w sumie tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator jazzriba Opublikowano 7 Października 2017 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Na szybko można "porolować" na drobnym sicie i też działa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Splot Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 ja Ci tak powiedziałem? bo w sumie tak robię. Przemek niestety nie. U kogoś na knale Youtube ale nie wiem gdzie.Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes77 Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Kupuję litr pinki i rozsypuję na 2 lub 3 porcje a następnie do każdej porcji wsypuję "szczyptę" dobrej zanęty, przewidzianej na taki gatunek ryby, jaki planuję łowić. Jeśli łowię feederem z koszyczkami dedykowanymi pod robaki to pinki już nie obrabiam, jeżeli planuję łowić zwykłymi koszykami lub na spławiki, to pinkę mrożę. Rolowanie na sicie jakoś mi nie idzie (nie lubię bo jestem mało delikatny) i od momentu gdy zacząłem posypywać robaki dobrą zanętą to zrezygnowałem z ich parzenia (co wcześniej robiłem nagminnie). Dlatego mając lodówkę w warsztacie mam pole do popisu i zawsze sporo robactwa (2-3 litry) w różnych opcjach, mrożone i żywe do wyboru i koloru, chociaż ostatnio najczęściej używam czerwone. Jeśli chodzi o płukanie robactwa to nigdy tego nie robiłem (nie licząc wrzątku ) i kiedyś muszę spróbować . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.