Jump to content

Żywa zanęta wędkarska

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Moje lepsze wyniki w ostatnich czasach to przede wszystkim żywa zanęta wędkarska. Uważam, że czym więcej robactwa damy tym więcej ryb ściągniemy.

Jokers/ochotka - ulubiona jedzenie każdej ryby, widziałem wielokrotnie jak po pół godzinie w łowisku liny dostawały ekstazy. Dobrze podany jokers z gliną przyciągał wielokrotnie karpie, płocie czy leszcze.

Pinka i mady - też lubię gdy w zanęcie przeważa czerwony kolor, jest on najbardziej pożądany przez ryby, czasami jest tak, że na białego robaczka nie biorą, ale o barwie czerwonej jest zawsze dobrym kąskiem dla ryb.

Dżdżownice - gnojaczki, dendrobena czy rosówka, kolejne przysmaki każdej z ryb.

Są i pijawki i inne wszelakie skuteczne naturalne robactwa,

W zanęcie stosuję minimum 20% żywego robactwa, co daje  mi przede wszystkim przewagę na wodzie, a jakie są Wasze doświadczenia z robalami?

Cięte czerwone robaki są niesamowite ( pewnie wielu z was to potępi ,że kroje robaki )  bardzo dobrze też sprawdza mi się pinka, albo drobne białe robaki .

• Administrators

Suwi zgadza się, cięte czerwone są rewelacyjne, w tym roku kupiłem specjalne nożyczki do dendrobeny, aby oszczędzić czas nad wodą o trzech ostrzach. :)