MrProper Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 Witam kiedyś nagrałem taki o to filmik Jest to filmik pogladowy. Powstał aby poddać pod dyskusje zastosowanie takowego przyponu. Nie wiem czyj to pomysł ale Pyza go powszechnie stosuje. Nie jest to konstrukcja Pyzy. Ta konstrukcja gdzieś kiedyś mi sie chyba przewinęła przed oczami i postanowiłem coś takiego stworzyć, aby przedyskutować za i przeciw. Ja w tym przyponie widze za, o czym mowię w filmie. Co wy na to ? I proszę sie nie śmiać to moje pierwsze i jak na razie jedyne wypociny 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 Brawa za odwagę A gdzie przyczepiamy żyłkę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted December 29, 2017 Author Share Posted December 29, 2017 Do kołowrotka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 9 minut temu, MrProper napisał: Do kołowrotka ? do tego bungea, czy jak mu tam ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted December 29, 2017 Author Share Posted December 29, 2017 (edited) Bungee budowa jak zwykłego przyponu, ( dolożony tylko elastometr )czyli do łącznika, kretlika bądź agrafki - kto co stosuje Jurku to tylko poglądowa moja teoria, chciał bym "usłyszeć" za i przeciw, ewentualne uwagi - może tkwię w błędzie, i nie ma sensu się nad tym pochylać niżej. Tak jak mowię, nie testowałem tego rodzaju przyponu, ale coś mi mówi ze moze podnieść skuteczność himerycznych bran Edited December 29, 2017 by MrProper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 No ale w którym miejscu? Czy to ja jestem taki ciemny ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted December 29, 2017 Author Share Posted December 29, 2017 Jurek - No proszę cię bardzo Zadam Ci pytanie, do czego podpinasz przypon do metody? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted December 29, 2017 Author Share Posted December 29, 2017 Jeśli haczyk to początek przyponu a pętelka to koniec - to na końcu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 No ok. Na jednym końcu hak z włosem, na drugim ciężarek, no a gdzie żyłka gł ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted December 29, 2017 Author Share Posted December 29, 2017 (edited) Jurku,ten ciężarek to tylko imitacja podajnika - pokazowo ze przypon sie rozciąga jeszcze nie poruszając tegoż podajnika Troche mi sie tam bujał ten ciężarek po tym stole, ale to gładkie podłoże. W wodzie na dnie te opory są większe, co skutkuje większym naciągnięcie przyponu bez poruszenia podajnika Edited December 29, 2017 by MrProper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts