Jump to content

Planowane zakupy na sezon 2019

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

No i znowu majątek trza wydać:champagne-2010:

Na początek wymienie wedziska:

1. Pod spomba - sztywna karpiówka - winny @ArekH bo wciąż mi o niej przypomina.

2. Feeder do dalekich dystansów - winny @jazzriba i @Kubik zawody etc.

3. Spinning okoniówka - winny @kleszcz, bo z nim połamałem ? 

4. Szpada na szczupaki do łódki do 30 g - winny @Marcel bo mu kupiłem świetny kij Shimano o bardzo szybkiej akcji i się zakochałem w nim.

5. Wędzisko castingowe do 70/80g - winny @RS bo On zawsze jest winny jeśli chodzi o spinna.

A jak u Was lista zakupów przed sezonem ?

Ja mam zamiar zakupić pickera 2,7m . Coś juz na oku mam. Tylko brak czasu żeby pochodzić po sklepach i pomacać.
A drugi zakup to coś do spomba i nie tylko. Myslalem o karpiówce lub surfcastingowej 3.9m cw.200g. I młynek do niej. Juz prawie kupiłem, aż tu nagle akumulator w Buni się skończył i zmieniły się priorytety.

1. Kołowrotki do dwóch karpiówek.
2. Zestaw sygnalizatorów z centralką.
3. Spomb.
4. I pewnie wiele wiele innych zakupów wyjdzie w trakcie sezonu ;)

Jedynym zakupem jaki mam  planach w 2018r. to picker 2,70-3m. z bardzo czułymi szczytówkami :) Mam już coś na oku (najczulsza szczytówka 0,25oz)  Do wiosny jeszcze trochę i mam nadzieję, że uda mi się zrealizować cel :)  Przydałoby się jeszcze parę innych rzeczy, ale to wszystko zależy od stanu zasobności portfela ;)

Edited by grych

Planowane zakupy :

1. Kołowrotek z wolnym biegiem do Tubertini Telica 3,3m.

Wędka przejdzie chrzest u mnie ( bo to używka) no i ma służyć mam nadzieję na ciut większego zwierza ( o ile do niego się dobiorę )

Kołowrotek ma za zapewnić mi spokój, o ile będę pamiętał o załączeniu wolnego biegu :D

2. Troszkę zanęt i pelletów pod methodę. Coś tam jeszcze się znajdzie w zapasie, ale przyda się więcej.

Winny - ja sam. Bo odstawiłem bata i spławik i zachciało mi się "methodycznie " ;) łowić ryby.

Planowane zakupy :
1. Kołowrotek z wolnym biegiem do Tubertini Telica 3,3m.
Wędka przejdzie chrzest u mnie ( bo to używka) no i ma służyć mam nadzieję na ciut większego zwierza ( o ile do niego się dobiorę )
Kołowrotek ma za zapewnić mi spokój, o ile będę pamiętał o załączeniu wolnego biegu
2. Troszkę zanęt i pelletów pod methodę. Coś tam jeszcze się znajdzie w zapasie, ale przyda się więcej.
Winny - ja sam. Bo odstawiłem bata i spławik i zachciało mi się "methodycznie " łowić ryby.
Dwa razy podplątujesz efekty zapomnienia z wolnym biegiem i już pamięć co do tego wróci ;) znam to z własnego doświadczenia :D

Mam pamiętać o załączaniu wolnego biegu, by jakiś karpiszon mi wędki nie porwał.

Jego wyłączanie podczas podcięcia to już inna kwestia.

Będę musiał wyrobić sobie właściwe nawyki :D

Już łapałem się na tym, że odchodziłem od wędzisk  a mimo, że na jednej WB miałem to go nawet nie załączyłem.

A jak "wyrywne" potrafią być nawet małe kurduple to już się zorientowałem, łapiąc uciekającą wędkę z podpórek.

• Administrators
Przed chwilą, Tench_fan napisał:

Mam pamiętać o załączaniu wolnego biegu, by jakiś karpiszon mi wędki nie porwał.

Będę musiał wyrobić sobie właściwe nawyki :D

Już łapałem się na tym, że odchodziłem od wędzisk  a mimo, że na jednej WB miałem to go nawet nie załączyłem.

A jak "wyrywne" potrafią być nawet małe kurduple to już się zorientowałem, łapiąc uciekającą wędkę z podpórek.

A widzisz, stracisz z 10 żyłek to się nauczysz :P

Będę musiał wyrobić sobie właściwe nawyki
Przepraszam :) wyszedł mój brak czytania ze zrozumieniem :) bo wychodzę z założenia, że włączyć to nie problem ;) Ale go wyłączyć w przypływie adrenaliny, związanej z tak długo oczekiwanym braniem to już może być różnie ;) następnym razem bardziej skupię się na czytaniu
  • Like 1