Jurek Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Jak zaczynałem przygodę z methodą, to był w2009 r. Ale była to sprawa karpiowa. Chociaż nie jestem karpiarzem, o zachęcony skutecznością kolegi kupiłem odpowiednie podajniki pod nią, i łowiłem karpiszszony na federka / Jaxon arcadia, a co !/. Tam dodawałem, jako jeden ze składników zanęty, puszkę łososia w oleju. I w zwiazku z tym mam pytaniea do kolegi @MrProper : 1. Czy jest do zdobycia puszka śledzi " a la stara skarpeta wikinga " ? 2. Ile kosztuje mniej więcej ? 3. Co sądzisz o dodaniu jej do mixu MMM ? Bo z tego co wiem, to capi okrutnie !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Jurku, Nie wiem, nie rozglądałem się czy jest dostępna - mów mi masochista - eejjj, ale bez przesady A czy warto Myślę ze każdy pomysł jest wart przetestowania. Więc postaram się zorientować czy jest dostępna w Holandii. Jeśli będzie to przywiozę Ci taką abyś mógł dostąpić zaszczytu bycia pierwszym testerem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 9, 2018 Administrators Share Posted January 9, 2018 Biedna ta woda z takimi miksami, a potem inni się kąpią i śmierdzą po tym jak "stara skarpeta Wikinga" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 9, 2018 Author Share Posted January 9, 2018 6 minut temu, MrProper napisał: Jurku, Nie wiem, nie rozglądałem się czy jest dostępna - mów mi masochista - eejjj, ale bez przesady A czy warto Myślę ze każdy pomysł jest wart przetestowania. Więc postaram się zorientować czy jest dostępna w Holandii. Jeśli będzie to przywiozę Ci taką abyś mógł dostąpić zaszczytu bycia pierwszym testerem Mariusz, tylko w wypadku gdy to będzie cena na poziomie kilku euro, Ok ? Abym był wypłacalny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Ale obiecaj mi tutaj Że jeśli się spotkamy gdzieś na rybach/zlocie, nie będziesz mieszał tego wynalazku przy Nas STOI? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 @Jurek Chodzi Ci o taką rybkę? Wiking, ryba i śmierdzi - trafiłem? Popytaj w sklepach gdzie sprzedają ryby na wagę z wiaderek, wody i oleju nikt nie chce więc to wyrzucają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 9, 2018 Author Share Posted January 9, 2018 A gdzie to namierzyłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 9, 2018 Author Share Posted January 9, 2018 7 minut temu, MrProper napisał: Ale obiecaj mi tutaj Że jeśli się spotkamy gdzieś na rybach/zlocie, nie będziesz mieszał tego wynalazku przy Nas STOI? No co Ty ? Chyba że na zawodach będzie jakiś sprzęt jaxona, to zrobię wszystko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Dobra dostaniesz na odchodne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 @Jurek To jest fermentowany śledź, przysmak Skandynawii, śmierdzi okrutnie. Nie sprawdzone na rybach ale tani nie jest. Jak ktoś wąchał to, to już wie co to jest smród. https://pl.wikipedia.org/wiki/Surströmming Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts