Jurek Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 (edited) Chciałbym tą drogą przeprosić wszystkich, którzy poczuli się obrażeni moim określeniem, na jakie sobie pozwoliłem dzisiaj w dziale muzycznym. Szczególnie Mariusza ! Posunąłem si;ę za daleko w tych swoich głupich żartach. Wybaczcie, jeśli możecie. Straciłem poczucie rzeczywistości, gustu i przede wszystkim taktu. wyprowadzony z równowagi przez inną sytuację.sytuację. Co mnie absolutnie nie tłumaczy. Zapewniam, że nie brałem pod uwagę szyderczego znaczenia tego gwarowego określenia. Zetknąłem się z nim w dalekiej przeszłości. Mariusz wybacz. Jest mi po prostu wstyd. Jeszcze raz - przepraszam ! Edit. I w ogóle przepraszam wszystkich za swój niewyparzony jęzor. Na przyszłość będę bardziej uważał jak formułuję swoje myśli . Edit 2: @MrProper Mam przyjaciela, który pięknie się rozwinął w branży złomiarskiej. Od punktu skupu po handel metalami korowymi. Ja mu nieraz mówiłem pieszczotliwie ( tak mi się zdawało) gemylorzu. On chyba do końca nie wie , że to ma znaczenie też i szydercze. Dopiero Ty Mariusz otworzyłeś mi oczy.!; Zdawało mi się, że jest to gwarowe określenie zawodu złomiarza, znane np. Poznaniu. Nigdy nie gardziłem, nawet żulem ! Edited January 13, 2018 by Jurek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts