NPC Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 (edited) Wątek zbiorczy gdzie będą pokazane kołowrotki marki Okuma. Bez reklamy, naga prawda co siedzi w środku. Oceny kołowrotka pozostawiam Wam. Prosiłbym o pisanie postów np.: "Okuma Azores" (tutaj link do filmiku lub strony) Z góry dziękuję, przydatny link do tłumacza Googla: https://translate.google.com/ W miarę możliwości będą dodawane nowe linki. Schematy: http://okumafishing.eu/okuma-spare-parts/ Okuma Azores https://www.ultimateangling.co.za/index.php?topic=21456.0 Okuma Ceymar 3000 Okuma Trio 55 Okuma Epixor XT Okuma Trio Rex Salt http://fabulateur.over-blog.com/article-le-moulinet-okuma-trio-rex-salt-123745557.html Edited January 19, 2018 by NPC 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 (edited) @NPC No dobra, ale proszę o informacje, który byś polecił z najlepszą pracą hamulca, jeśli chodzi o płynność ? Edited January 17, 2018 by Jurek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted January 17, 2018 Author Share Posted January 17, 2018 A coś więcej: z wolnym biegiem, na spinning? Okuma raczej nie robi lipy więc wybieraj coś w pasującej Ci cenie z lub bez wolnym biegiem. Jak hamulec nie działa jak powinien to trzeba wyczyścić podkładki, nasmarować lub je wymienić, w tej firmie zazwyczaj podkładki są filcowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Bez rozbijania na gatunki. Poproszę o te, których hamulec, obojętnie przy czym hamuje najpłynniej ! Jeśli można, oczywiście. Tak naprawdę, to mam wystarczającej klasy młynek rumpol , ale zawsze mnie interesowały hamulce, bo jest to ważny element walki z ryba podczas holu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 17, 2018 Administrators Share Posted January 17, 2018 2 godziny temu, Jurek napisał: @NPC No dobra, ale proszę o informacje, który byś polecił z najlepszą pracą hamulca, jeśli chodzi o płynność ? A co chcesz TIRa na kręciołki przeciągnąć. ? Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 (edited) @Grendziu Bardzo bym prosił o bliższe uzasadnienie, bo czuję się napastowany ! Czyżby waga pokazała zły wynik ? Edited January 17, 2018 by Jurek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 17, 2018 Administrators Share Posted January 17, 2018 To naprawdę było żartem. Mam serię Okuma Trio 30Fd stae dobre kręciołki. Hamulec nie do zajechania, 30FD niby do małych i średnich ryb, a u nas co niektórzy sumy +50kg na nie na plecionce katowali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Całe szczęście, że nie poczułem się froterowany. Zluzuj stringi, wiedziałem, że żartujesz. Ale żeby mnie za sztywniaka ? Pytałem o te hamulce, bo wiele młynków miewa tutaj pewne niedociągnięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted January 17, 2018 Author Share Posted January 17, 2018 (edited) @Jurek Okuma raczej nie miewa problemów z hamulcem, gorzej radzi sobie z nawojem. Chyba, że tego TIR'a będziesz holował to faktycznie większe konstrukcje są potrzebne np. Makaira z hamulcem na 30 kg, waży około 1200 gr. Tak 1,2 kg. Siłownia w gratisie Edited January 17, 2018 by NPC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 (edited) Co Wy dzisiaj wszyscy tacy skorzy do igrców ze mną? Ja nie pisałem o mocy tylko o płynności ! Edited January 17, 2018 by Jurek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts