MrProper Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Nasz Kolega coś sie ostatni ociąga, nic nie publikuje ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Ale patrząc po sprzęcie, patriotyzm lokalny uprawia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted January 19, 2018 Author Share Posted January 19, 2018 (edited) 4 godziny temu, ArekH napisał: Ale patrząc po sprzęcie, patriotyzm lokalny uprawia. Holenderski Jaxon Łukasz żeby nie było - sam mam firmowe produkty Edited January 19, 2018 by MrProper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 No co Ty? Nie mam nic przeciw, ani nic w arsenale. To skąd aż taki zachwyt w naszej sieci? Z twoich słów, u was to budżetówka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted January 19, 2018 Author Share Posted January 19, 2018 @ArekH Pisząc "Holenderski Jaxon" miałem na myśli że to dystrybutor- to nie producent Powiem tak SPRO sporo sprzętu ma budżetowego - jak dla mnie wątpliwej jakości, ALE! jak ( i żeby nie było, to realia) na zachód przystało rynek nieco bardziej wymagający, i maja w swojej ofercie i droższe produkty. Ale po raz kolejne ALE, i myślę że Łukasz @JahJah się zgodzi ze mną- że Holendrzy to mocno oszczędny naród i nie wyrzucają pieniędzy na "logo" SPRO tak samo jak JAXON zna swój rodzimy rynek i wychodzi klientom na przeciw. Wszystko rozbija się o fundusze. SPRO postanowiło wyjść ze swoją ofertą też na inne rynki i stąd zachwyt w PL , Ale konkurować z topowymi markami - nie sądzę Dodam tylko Arku i w NL a dokładniej w Hadze( bo innych sklepów nie za wiele znam) Równie dobrze sprzedaje się Dragon czy Robinson. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Dzięki za odpowiedź Mariusz. To cenna informacja. Ja cenię Spro za kołowrotki. Zlecają robotę dla Ryobi. Reszty sprzętu nie ogarniam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted January 19, 2018 Author Share Posted January 19, 2018 Ja tam parę rzeczy od nich przerobiłem - tanich. Nie powiem ze szajs czy coś, ale jednak mi nie pasowało. Kołowrotków nie miałem, choć mocno kiedyś sie zastanawiałem nad red arctic- chyba sie tak nazywał. Wiesz jak to jest @ArekH rzecz gustu ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JahJah Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Cześć Panowie. Przepraszam ,że dpiero teraz, ale praca i zajecia domowe ograniczają czas. Co do marki SPRO. Jest to grupa Gamakatsu. Z tego co kiedys wyczytalem, to firma Gamakatsu chcąc rozszerzyć asortyment i wejść na rynek europejski utworzyła centrum dystrybucji w Holandii i tak powstało SPRO. Bylo to ładnych parę lat temu i teraz jest to juz fitma która należy do grupy Gamakatsu. Zgadzam sie z Mariuszem, że Holendrzy to naród oszczędny, ale lubią mieć dobry sprzęt i stac ich na to, dlatego moim zdaniem SPRO musi sie trochę bardziej postarać niż Jaxon w Polsce. Ja osobiście używam kołowrotków SPRO Passion XTR 840 i sa to moim zdaniem swietne maszynki. Nowe feedery SPRO to tez fajne kije. Czy można nazwać SPRO Holenderskim Jaxonem. Moim zdaniem raczej nie, nie ujmujac temu ostaniemu. Moim zdaniem stoją na trochę wyższym pozomie. Są inne firmy jak np. X2 , NGT czy Ultimate i te moglbym przyrównać do Jaxona, ale SPRO raczej nie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted January 20, 2018 Author Share Posted January 20, 2018 10 minut temu, JahJah napisał: Cześć Panowie. Przepraszam ,że dpiero teraz, ale praca i zajecia domowe ograniczają czas. Co do marki SPRO. Jest to grupa Gamakatsu. Z tego co kiedys wyczytalem, to firma Gamakatsu chcąc rozszerzyć asortyment i wejść na rynek europejski utworzyła centrum dystrybucji w Holandii i tak powstało SPRO. Bylo to ładnych parę lat temu i teraz jest to juz fitma która należy do grupy Gamakatsu. Zgadzam sie z Mariuszem, że Holendrzy to naród oszczędny, ale lubią mieć dobry sprzęt i stac ich na to, dlatego moim zdaniem SPRO musi sie trochę bardziej postarać niż Jaxon w Polsce. Ja osobiście używam kołowrotków SPRO Passion XTR 840 i sa to moim zdaniem swietne maszynki. Nowe feedery SPRO to tez fajne kije. Czy można nazwać SPRO Holenderskim Jaxonem. Moim zdaniem raczej nie, nie ujmujac temu ostaniemu. Moim zdaniem stoją na trochę wyższym pozomie. Są inne firmy jak np. X2 , NGT czy Ultimate i te moglbym przyrównać do Jaxona, ale SPRO raczej nie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Masz rację Łukasz że poziom SPRO jest wyższy od Jaxona Ja tylko porównania użyłem aby podkreślić że jest to dystrybutor Co do Holendrów oni kupują dobry ale "tani" relatywnie sprzęt, nie dbają o to aby na sprzęcie było logo topowych marek. Dla przykładu w Hadze (tym się będę kierował ) Nie uświadczysz na pólkach Flagowych produktów dobrych marek, ewentualnie zamówienie. to świadczy o tym że nie ma zbytu na taki sprzęt. Dominującymi Firmami na półkach to właśnie SPRO, Shimano, Rozemeijer, Arca itp. Preston to już sprzęt droższy i stanowi niejako takową ozdobę O Drennanie zapomnij, raz ściągnął trzy kije chyba, z czego jeden kupiłem Ja Holendrzy kupią to co dobre bez specjalnego nacisku na Logo. tak ja to widzę. Ale dobra nie temat na rozpisywanie się Ps Jak tam Okonie byłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 20, 2018 Administrators Share Posted January 20, 2018 @MrProper wydzieliłem wątek, co do nazwy jakby co mogę zmienić 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts