Administrators Grendziu Posted November 18, 2015 Administrators Share Posted November 18, 2015 Wiązarka do pętelek w dość łatwy szybki i skuteczny oraz mocny wiąże żyłkę, plecionkę czy też gumę. Od czasu jak stosuję ten mały podręczny gadżet, nie zauważyłem pęknięcia na węźle. Nowsze modele, tak jak na filmu mogą służyć także jako przyrząd do wyhaczania ryb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted November 21, 2015 Share Posted November 21, 2015 Mam ten przyrząd! Prawdę powiedziawszy nie jestem zachwycony. Może naleciałości od kilkudziesięciu lat? Ale dla mnie ciut za małe te pętelki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 21, 2015 Author Administrators Share Posted November 21, 2015 A ja Ci powiem, że mnie przekonał i to na maksa, zawsze lubiłem małe oczka, a i od tradycyjnego wiązania jakoś te węzły wydają mi się mocniejsze :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted November 21, 2015 Share Posted November 21, 2015 Łatwe i proste wiązanie z tym ustrojstwem to prawda. Czy mocniejsze? Nie mam porównania. Z zasady rzadko mi żyłka na węźle pękała. Może dlatego że przekładam podwójnie i ślinię? Nie wiem! Nie krytykuję Darku. Tylko wiesz. Większe oczka? Łatwiej trafić! Nooo są odstępstwa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted November 21, 2015 Share Posted November 21, 2015 Wszyscy mają,mam i ja. Podobnie jak Arek wolę rzeźbić ręcznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 21, 2015 Author Administrators Share Posted November 21, 2015 1 godzinę temu, Elvis napisał: Wszyscy mają,mam i ja. Podobnie jak Arek wolę rzeźbić ręcznie. Mamba nie mamba, ale fajny gadżet i przydatny nad wodą z pewnością jest :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 http://skleptrabucco.pl/stonfo-przyrzad-do-petelek/ Ja mam taką i wszystkim polecam. Kozackie urządzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted October 13, 2019 Share Posted October 13, 2019 (edited) Zdjęcia wielkości pętelek, wiązane easy loop'em Ringers'a. Dla porównania na zdjęciach są końcówki. Tak użyłem grubej żyłki by było coś widać, jak ktoś chce mogę oczka zmierzyć suwmiarką. Edycja: pierwsze zdjęcie to większa końcówka do wiązania a drugie zdjęcie to mniejsza końcówka. Edited October 13, 2019 by NPC 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts