NPC Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Zalety: Daiwa mała ilość śrubek, mono body - korpus z jednego kawałka metalu + zakręcana osłonka, szczelny na wszystkie brudy czy wodę itd., ładny, duża przekładnia główna, niska waga, wkręcana korba Minusy: Magseal choć z tym wiem jak sobie 'poradzić' i wyczyścić, cena w stylu: "sprzedam nerkę" ale to nowość i do tego flagowy kołowrotek na 2018 r. na 60-cio lecie firmy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 @NPC A ile trzeba by było mieć, na wypadek gdyby przyszło stracić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted February 3, 2018 Author Share Posted February 3, 2018 Aktualnie cena na rynku japońskim to ok 7 500 PLN. http://www.daiwa.com/global/ja/60years/exist/lineup.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 No, coż, nawet niezle, niezle.... Ja jednak pozostanę przy firmie J Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Rozpruł byś w końcu tę poszewkę z zaskórniakami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 @ArekH Arku, poszewka jest już nie tylko, że rozpruta ale i wytrzepana do cna ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Taaa. Czyli ostatnia deska ratunku? Skarpeta? No dobra koło ratunkowe, za cegłą, w piwnicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted February 3, 2018 Author Share Posted February 3, 2018 Pomijając cenę co sądzicie o takim kołowrotku: przekładnia wygląda na 'amelinium' (pewnie dopiszą, że lotnicze lub z NASA) i jest sporo większa, korpus zakręcany mono body bardzo mały w porównaniu do innych konstrukcji, leciutkie kołowrotki itd. Dla mnie tak będą (lub powinny) w przyszłości wyglądać kołowrotki tylko przydała by się podwójna korbka w większych modelach. Wreszcie idą w dobrą stronę ale to pieśń przyszłości bo przy takiej cenie to nowa BG (ale ma konkurencje np. Okuma Azores) wydaje się rozsądną inwestycją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Konstrukcja sensowna. Ale, zanim będzie też w sensownej cenie? To raczej Mój wnuk, jeśli doczekam, Go kupi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 3, 2018 Administrators Share Posted February 3, 2018 1 godzinę temu, NPC napisał: Pomijając cenę co sądzicie o takim kołowrotku: przekładnia wygląda na 'amelinium' (pewnie dopiszą, że lotnicze lub z NASA) i jest sporo większa, korpus zakręcany mono body bardzo mały w porównaniu do innych konstrukcji, leciutkie kołowrotki itd. Dla mnie tak będą (lub powinny) w przyszłości wyglądać kołowrotki tylko przydała by się podwójna korbka w większych modelach. Wreszcie idą w dobrą stronę ale to pieśń przyszłości bo przy takiej cenie to nowa BG (ale ma konkurencje np. Okuma Azores) wydaje się rozsądną inwestycją. Brałbym w ciemno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts