Jump to content

Kołowrotek Daiwa Exist

NPC
 Share

Recommended Posts

Zalety:

Daiwa :) mała ilość śrubek, mono body - korpus z jednego kawałka metalu + zakręcana osłonka, szczelny na wszystkie brudy czy wodę itd., ładny, duża przekładnia główna, niska waga, wkręcana korba

Minusy:

Magseal choć z tym wiem jak sobie 'poradzić' i wyczyścić, cena w stylu: "sprzedam nerkę" :P ale to nowość i do tego flagowy kołowrotek na 2018 r. na 60-cio lecie firmy

• Like 1

Pomijając cenę co sądzicie o takim kołowrotku: przekładnia wygląda na 'amelinium' (pewnie dopiszą, że lotnicze lub z NASA) i jest sporo większa, korpus zakręcany mono body bardzo mały w porównaniu do innych konstrukcji, leciutkie kołowrotki itd.

Dla mnie tak będą (lub powinny) w przyszłości wyglądać kołowrotki tylko przydała by się podwójna korbka w większych modelach. Wreszcie idą w dobrą stronę ale to pieśń przyszłości bo przy takiej cenie to nowa BG (ale ma konkurencje np. Okuma Azores) wydaje się rozsądną inwestycją.

• Administrators
1 godzinę temu, NPC napisał:

Pomijając cenę co sądzicie o takim kołowrotku: przekładnia wygląda na 'amelinium' (pewnie dopiszą, że lotnicze lub z NASA) i jest sporo większa, korpus zakręcany mono body bardzo mały w porównaniu do innych konstrukcji, leciutkie kołowrotki itd.

Dla mnie tak będą (lub powinny) w przyszłości wyglądać kołowrotki tylko przydała by się podwójna korbka w większych modelach. Wreszcie idą w dobrą stronę ale to pieśń przyszłości bo przy takiej cenie to nowa BG (ale ma konkurencje np. Okuma Azores) wydaje się rozsądną inwestycją.

Brałbym w ciemno :champagne-2010: