suwi Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Witam mam kołowrotek Anakondy byłem z niego bardzo zadowolony jednak w połowie sezonu zaczął żle zwijać żyłkę . Robi rowki jak by nie w każdym miejscu nawijał . Da się coś z tym zrobić ??? @ArekH może Ty masz jakiś pomysł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Zrób fotę łukaszu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted February 3, 2018 Author Share Posted February 3, 2018 Na zdjęciu trochę słabo widać ale przy powiększeniu są bruzdy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 (edited) Wygląda jakby ślimak źle pracował. Smarowałeś lub rozbierałeś kołowrotek? Posuw szpuli - sprawdź na sucho czy podczas kręcenia korbą cały czas podnosi się szpula -> zakładam, że tak się nie dzieje i nawija parę razy na jednym miejscu. Edit: Wygląd w środku Edited February 3, 2018 by NPC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted February 3, 2018 Author Share Posted February 3, 2018 Zdejmowalem szkole i pisałem na trzpień nic więcej nie robiłem potem było dobrze, aż pewnego dnia na rybach zauważyłem ze się tak robi. Jak bruzdy robią się duże żyłka się przesuwa i są luźne zwoje. Kręciło przed chwilą i nie zauważyłem aby kilka razy w jednym miejscu bardziej wygląda jak by nawijał tylko w tych miejscach pomijając inne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 (edited) Bez rozebrania i sprawdzenia się nie obejdzie. Może coś tam wpadło lub się złamało ale to gdybanie. Zajrzyj do środka, sprawdź i przesmaruj, zresztą teraz jest sezon na smarowanie. . Pamiętaj, że na ślimaka trzeba rzadki smar. Edited February 3, 2018 by NPC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted February 3, 2018 Author Share Posted February 3, 2018 Ok dziękuję za radę we wtorek jak będę miał siły po służbie to go rozbiorę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 3, 2018 Administrators Share Posted February 3, 2018 1 minutę temu, suwi napisał: Ok dziękuję za radę we wtorek jak będę miał siły po służbie to go rozbiorę Ja tam wolę co innego "rozbierać" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted February 4, 2018 Author Share Posted February 4, 2018 9 godzin temu, Grendziu napisał: Ja tam wolę co innego "rozbierać" Haha to co ciekawego rozbierać rower? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 Mi, to wygląda jak by za luźno żyłka była nawijana. Jeśli cokolwiek da się zrobić, to tylko dokręcić prowadnicę ślimaka, jeśli będzie w ogóle luźna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts