Jump to content

Oddychanie dla zdrowia

Jurek
 Share

Recommended Posts

Daje rewelacyjne rezultaty. Przekonałem się na własnej skórze, szkoda tylko, że dowiedziałem się o tym tak pózno, bo przed dwoma laty. Moja żona, dzięki temu mogła odłożyć całkowicie leki na nadciśnienie. ! A ja uwolniłem si e od sterydów i innych leków rozszerzających oskrzela, chorując od 20 lat na pochp i astmę, od 4 lat walcząć ze skutkami ciężkiego zatoru płucnego.  co w oczach naszych pulmunologów jest nie do pomyślenia, i określali to jako wręcz szaleństwo z mojej strony. Metoda prof. Buteyki jest jedną z form oficjalnego leczenia astmy i innych chorób płuc /przewlekłych / w takich krajach, jak : Kanada, Australia, USA i wielu innych.  Tylko, oczywiście nie u nas. Tzw BIgfarma mocno trzyma łapę na pulsie. Warto posłuchać tego mądrego człowieka !!

Jeżeli kogoś interesują dalsze szczegóły to służę informacjami na priv. Proszę pisać śmiało, chętnie pomogę. :D

Edit:

Acha, zapomniałem dodać, że istnieje wyprodukowany przez Rosjan specjalny przyrząd do zwiększenia efektu treningu oddechowego. Kosztuje raptem 300 zl, na nasze i można go sobie sprowadzić poprzez internet. !!

Edited by Jurek
  • Thanks 1

Na zdrowie !

Tylko ostrzegam _ jak zapytają się lekarza to im odradzi, albo wręcz wyszydzi.

Jak ktoś chce to może stosować równolegle zalecane leki. I tak zauważy poprawę, tylko czy prawidłowo pokojarzy ten fakt ? :D

Ciekawy materiał. Osoby które uprawiają jogę mogą również dużo powiedzieć o prawidłowym oddychaniu. Oddychanie przez nos to podstawa którą warto wyćwiczyć. 

Na zdrowie !

Tylko ostrzegam _ jak zapytają się lekarza to im odradzi, albo wręcz wyszydzi.

Jak ktoś chce to może stosować równolegle zalecane leki. I tak zauważy poprawę, tylko czy prawidłowo pokojarzy ten fakt ? :D

No ale to nie wszystko, to jest tylko podstawa, podłoże pod dalszy trening z oddechem

zarówno dla zdrowych ( czy takowi są w ogóle) jak i przewlekle chorych.:D

Ja troszkę z innej beczki

Śledzę poczynania tego Pana (od momentu, kiedy @Jurek mi o nim wspomniał) i słyszałem nawet od bliskich znajomych, że propagowane przez Niego leczenie witaminą C pomogło komuś w przypadku beznadziejnym. Denerwuje mnie tylko Jego negatywne nastawienie do szczepień, ale to już inna bajka. Wydaje mi się, że warto posłuchać tego i wziąć do siebie wiele rzeczy z tego co mówi, bo mówi mądrze :) 

Ciekawe jest to, że nie lansuje żadnych własnych teorii / co często podkreśla / lecz udostępnia informacje opisane w najbardziej prestiżowych nawet wydawnictwach medycznych. Dla zainteresowanych polecam jego książki, gdzie każdy konkretny wywód podpiera konkretnym adresem, pod którym można to o czym pisze znalezć ! A mimo to fala hejtu wywołana przez BigFarmę jest niesamowita. Ale gość ma już poparcie ponad 60 tys przyjaciół, więc liczą się z nim na tyle, ze nawet był na komisji zdrowia w sejmie. Oczywiście przejechano się po nim;  oglądałem to i twierdzę, że jest mocny !!!

To samo Ryszard dotyczy niezwykle kontrowersyjnego tematu szczepień ochronnych, w zasadzie Zięba wnosi o to aby każdy miał możliwość wyboru, w wieli krajach tak jest.!