Jump to content

UWAGA PROŚBA i APEL

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Proszę o wstrzymanie się ze wszelkimi działaniami na rzecz Fundacji "dla Ryb" w tym m.in. licytacjami i wsparciem jakimkolwiek do odwołania. Komunikat w tej sprawie oraz wyjaśnienia co dalej i jak, zostaną ogłoszone w specjalnym oświadczeniu.

Pozdrawiam
Dariusz Grenda

• Grendziu locked and unlocked this topic
  • Grendziu locked this topic
  • Administrators

Przepraszam, wyczyściłem cały wątek i zablokowałem. Proszę dajcie mi czas. Na wszystkie pytania, nawet najtrudniejsze odpowiem szczerze i wyczerpująco. Nie wiem kiedy to nastąpi, ale myślę, że nie dalej niż na koniec marca wszystko się wyjaśni.

Za zamieszanie bardzo mocno przepraszam.

• Like 2
  • Thanks 1

• Grendziu unlocked this topic
  • Administrators

Największym fanom Fundacji "dla Ryb" należą się wyjaśnienia. To kilka słów od mnie na początek, potem możecie pytać.

Poprosiłem w pierwszym poście o wstrzymanie, bo faktycznie zaczęliście i pomagać i wpłacać pieniążki i działać, a my mamy tzw forum zamknięte dotyczące działań całego projektu "dla Ryb".

Jednym słowem: było dość gorąco, może i nawet jest. Ale powiedzmy emocje opadły, jakieś rozwiązania się narodziły.

Przede wszystkim Fundacja "dla Ryb"  będzie istnieć - jak będzie się rozwijać i realizować cele założone w statucie - nie wiem, mogę jedynie zapewnić, że dołożę wszelkich starań aby cele statutowe był realizowane, na te które znajdę siły. 

Wszystkie imprezy planowane na 2018 rok w tym zlot nr III odbędą się. Za zamieszanie przepraszam, winę biorę na siebie. Na pytania odpowiem. temat został odblokowany.

• Administrators
2 minuty temu, Tench_fan napisał:

Czy mam traktować powyższy wpis jako ten zapowiadany komunikat?, czy może on dopiero nastąpi ?

Wolę odpowiadać na pytania w formie dyskusji. Najważniejsze, że Fundacja będzie istnieć, tak pewnie byłby komunikat i specjalne oświadczenie :champagne-2010:

Z tego się cieszę :D

Szanuję i doceniam to co dotychczas zrobiliście, mając świadomość jak wiele Waszej pracy jest dla mnie niewidoczne i nie mam o tym pojęcia :champagne-2010:

Nie jestem zaangażowany w rozumieniu ścisłym w działania fundacji, jestem tylko forumowiczem, który przychylnie patrzy na jej cele, no i spędza swój czas w gronie przyjaciół, których poznał poprzez forum ( takie, czy inne).

Nie chciałbym jakimiś nieopatrznymi pytaniami wprowadzać ferment i szkodzić komukolwiek.

Chciałbym wiedzieć jednak co dalej z aukcjami na rzecz fundacji ?

Czy ich założenia, sposób przeprowadzania, naraził forum i fundację na kłopoty i w związku z tym czy będą w przyszłości kontynuowane ?

Czy możemy w jakiś sposób pomóc w funkcjonowaniu forum / fundacji ?

Edited by Tench_fan
  • Like 1

44 minuty temu, Grendziu napisał:

Poprosiłem w pierwszym poście o wstrzymanie, bo faktycznie zaczęliście i pomagać i wpłacać pieniążki i działać, a my mamy tzw forum zamknięte dotyczące działań całego projektu "dla Ryb".

Wybacz Darku, ale nie widzę związku ..... Przecież wszyscy chyba i wcześniej wiedzieli, że takowe forum macie. ? Co to ma do działań osób wywodzących się spoza grupy, która ma dostęp do

wewnętrznego obiegu informacji ?  Że co, że nie działaliśmy zgodnie ze statutem i regulaminem ? B|

Nic z tego nie rozumię, może to i lepiej. Niech wszystko będzie "po staremu", wszyscy wiem ile pracy i zaangażowania wkładacie w ten projekt  i uważam, że nikt nie ma prawa czegokolwiek Wam zarzucić. 

Nie mam pojęcia skąd w ogóle taka dyskusja wynikła i może lepiej tego nie mówić i "nie rozgrzebywać" :champagne-2010:

• Administrators
7 minut temu, Tench_fan napisał:

Chciałbym wiedzieć jednak co dalej z aukcjami na rzecz fundacji ?
Czy ich założenia, sposób przeprowadzania, naraził forum i fundację na kłopoty i w związku z tym czy będą w przyszłości kontynuowane ?

13 minut temu, Tench_fan napisał:

Czy możemy w jakiś sposób pomóc w funkcjonowaniu forum / fundacji ?

Wiem, że @Grzes77 o to jeszcze pytał. Nie ma z tym problemu, wszystko jest ok, ani nie było z Urzędem Skarobowym, ani pieniądze z aukcji czy jakakolwiek złotówka nigdy nie poszła na nic innego niż na cele statutowe. Wszystkie działania są NON PROFIT i pewnie tak pozostanie bardzo długo, oby na zawsze.

Ad 3. Tak, cała organizacja i projekt "dla Ryb" jest tak skonstruowany, że można razem coś fajnego budować, czy to na forum, czy czynnie "w terenie" czy jeszcze w jakiś inny sposób. Bardzo dziękuję wszystkim za dotychczasową pomoc i zaangażowanie :champagne-2010:

• Administrators
12 minut temu, Jurek napisał:

Wybacz Darku, ale nie widzę związku ..... Przecież wszyscy chyba i wcześniej wiedzieli, że takowe forum macie. ? Co to ma do działań osób wywodzących się spoza grupy, która ma dostęp do

wewnętrznego obiegu informacji ?  Że co, że nie działaliśmy zgodnie ze statutem i regulaminem ? B|

Po prostu był moment i prawie decyzja, że Fundacja może się zamknąć. Stąd była prośba jak w pierwszym poście. Nie ma drugiego dna. Całość rozgrywała się w strukturach Fundacji, może nie potrzebnie wyszedłem pod wpływem emocji na otwarty, ale idziemy dalej to najważniejsze :champagne-2010:

• Thanks 1