suwi Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 (edited) Witam czy rzeremia bobrów odstrasza ryby? Znalazłem fajne miejsce chce je wygruntowac i sprawdzić dno dopóki jest lód tyle, że około 40 m dalej jest bardzo duży dom bobrów Edited March 3, 2018 by suwi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 Nie odstrasza, mam jeziorko gdzie łowię przy samym żeremiu największe japońce. Oczywiście jak bóbr przepłynie to na kilka minut brania ustają, ale później ryby szybko wracają do zerowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted March 3, 2018 Author Share Posted March 3, 2018 No i bardzo dobrze bo to jedno z niewielu miejsc aby dojść z brzegu A ile w tym prawdy , że wyjadają zanęte typu kuku i pelllet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 (edited) https://pl.wikipedia.org/wiki/Bóbr_europejski#Pożywienie Ogólnie jest roślinożerny więc myślę, że kulki z mączkami zwierzęcymi zostaną dla ryb Nie wiem jak np. kukurydzą ale nigdy nie słyszałem żeby wyjadał przynęty. Edited March 3, 2018 by NPC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 3, 2018 Administrators Share Posted March 3, 2018 Trudno jednoznacznie ocenić. Myślę, że bardzo duże ryby są bardziej ostrożne i mogą unikać takich miejsc. Sam łowiłem ryby w takich miejscach, ale nic ponad 5kg - więc stąd takie tam moje przemyślenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted March 3, 2018 Author Share Posted March 3, 2018 Ja celuje. Te ryby 10 - 25 kg były łowienie w tym rejonie ale zanim powstała zeremia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts