Jump to content

Nowy kołowrotek do metody

losiu33
 Share

Recommended Posts

Tak jak w temacie szukam kręciołka do wędki Drennan Acolyte Plus feeder 11ft - metoda podajniki max 30g , może macie jakieś propozycję budżet do 600 - 700 zł

Dodam ze byłem już zdecydowany na Shimano Aero feeder 4000 lecz naczytałem się wielu negatywnych opinii na temat mocy tego kołowrotka i odpuściłem

Edited by losiu33

4 minuty temu, losiu33 napisał:

Tak jak w temacie szukam kręciołka do wędki Drennan Acolyte Plus feeder 11ft - metoda podajniki max 30g , może macie jakieś propozycję budżet do 600 - 700 zł

Dodam ze byłem już zdecydowany na Shimano Aero feeder 4000 lecz naczytałem się wielu negatywnych opinii na temat mocy tego kołowrotka i odpuściłem

Myślę że dobrze postąpiłeś. Ja nie miałem tego Shimano, ale miałem inne i byłem właśnie mocą rozczarowany. Propozycja Darka jest sensowna. 

3 minuty temu, losiu33 napisał:

Rozmiar 3000 wyważy tą wędkę ? Bo 4000 już ma bardziej spławikowe przełożenie

MAP, to nie są duże kołowrotki. Rozważ też Carptec-a 4000 z wolnym biegiem. @elvis takiego ma i może napisać więcej, a za kwotę przeznaczoną bedziesz miał 2szt. 

Łowie na klip więc raczej wolny bieg nie jest mi potrzebny a te Map-y mają ciekawy ten klip , z tego co widzę szpula w Map p4000 jest zdecydowanie większa tylko własnie co z tym przełożeniem 6.0:1 ?

• Administrators
2 godziny temu, losiu33 napisał:

Łowie na klip więc raczej wolny bieg nie jest mi potrzebny a te Map-y mają ciekawy ten klip , z tego co widzę szpula w Map p4000 jest zdecydowanie większa tylko własnie co z tym przełożeniem 6.0:1 ?

Czy zdecydowanie? Wydaje mi się podobna. Przełożenie niby lepsze wg chłopaków z Trotki. Nigdy nie używał klipa, bo mnie denerwował, z ACS zmieniłem zdanie. 

56 minut temu, Grendziu napisał:

Czy zdecydowanie? Wydaje mi się podobna. Przełożenie niby lepsze wg chłopaków z Trotki. Nigdy nie używał klipa, bo mnie denerwował, z ACS zmieniłem zdanie. 

kolowrotek-map-acs-p4000-fd.jpg

Wydaje mi się że spora :)  wiadomo to pojęcie względne

MAP, to nie są duże kołowrotki. Rozważ też Carptec-a 4000 z wolnym biegiem. [mention=4]elvis[/mention] takiego ma i może napisać więcej, a za kwotę przeznaczoną bedziesz miał 2szt. 
No i muszę Cię trochę zmartwić, bo carptec jest słaby jeśli chodzi o większe koszyczki. Odczuwalny opór przy ściąganiu 30 g podajnika.
Jednak system z klipsem daje radę i to się dla mnie liczy.