Jump to content

Zabudowa fotela do feedera

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Jak w temacie.

Czas zacząć kupować gadżety, od Feeder arm ( w sumie mam) po podporki, miski, stoliki, parasole etc.

Czym mniej tym lepiej chyba.

Podstaw to dwie wędki. Zanęta w misce. Zawsze wszystko miałem po prawej stronie, pewnie się teraz nie pomieści. Mam rok czasu na testy aby zbudować sobie coś optymalnie, potem kupię profesjonalny fotel i muszę wiedzieć czego chce?

20180312_160636.jpg

Stolik z osłoną przeciw słoneczną -  Podstawa

Zabezpieczy przynęty przed przegrzaniem i oczami wścibskich gapiów :) 

Dobry solidny uchwyt parasola - musowo

Podpórki na wędki montowane do fotela - tył.  Przód wbijane w ziemię lub stawiane na betonie

Jakiś pojemnik na zanętę, ziarno do strzelania z procy lub spomba. To wszystko w moim mniemaniu

Coś więcej ? stoik na TV i barek za plecami  :P;) 

Edited by MrProper
  • Like 1
  • Haha 1

Ja Cuzo używam przy grillu i ognisku i nawet daje rade ;)

@MrProper  ochrona przeciw wścibskimi oczami jest przydatna ;) także popieram

Gdybyście mieli propozycje jakiejś półki bocznej właśnie z parawanem, niedrogiej (na tyle, na ile to możliwe), to podpowiedzcie, bo też się rozglądam :) 

Edited by grych

@Grendziu jako dusza każdego towarzystwa musi mieć odpowiedni fotel prezesa przy ognisku. Przecież to nie godzi, by kierownik musiał sam trzymać kij od kiełbasy. A że jest człowiekiem skromnym, to nie będzie przecież wykorzystywał od tego ludzi i zakupił taki oto sprzęt :)

• Haha 1

• Administrators

Fotki mile widziane ? 

Jeśli to ma być "szybki" fotel, to zastanawiam się nad potrzebą parasola. Gdy leje deszcz to mam Brolly, gdy za mocno świeci słońce też mam Brolly. Chciałbym pójść w skromność, bo nie lubię za dużo ustawiać i przestawić, choć nawet na samych podpórkach wybitych w ziemię coś udoskonalamy?

Gdy jest ognisko i dłuższą zasiadka z browarkiem to już wtedy będzie Traper - sygnalizatory etc. Czyli na leniwca?

• Administrators
2 godziny temu, MrProper napisał:

Coś więcej ? stoik na TV i barek za plecami  :P;) 

To mam zawsze :icon_arrow1: Bez tego się nie ruszam, no jakże można, obcowanie z naturą bez TV :) - a na poważnie to najważniejsze jest zimne piwko :P

Może to by rozwiązało jedną stronę, kilka pudełek i mogę mieszać jak lubię :)

https://www.pecheur.com/en/gb/buy-tray-browning-multi-bait-waiter-157614.html

tray-browning-multi-bait-waiter-z-1576-157614.jpg

Wszystko fajnie - ale na co ci sześć pudełek do mieszania na szybkie wypady? Przecierz Ci czasu braknie aby odpowiedni miks dobrać.

A po za tym dodatkowa pułkę potrzebujesz na drobiazgi ?

• Administrators
51 minut temu, MrProper napisał:

Wszystko fajnie - ale na co ci sześć pudełek do mieszania na szybkie wypady? Przecierz Ci czasu braknie aby odpowiedni miks dobrać.

A po za tym dodatkowa pułkę potrzebujesz na drobiazgi ?

No i właśnie tutaj widzę rozwiązanie.
w 2 zanęty, w jednej robaczki, w następnej dumble i w ostatniej pierdołki - koniec bez półki na drobiazgi, bo te większe będą schowane z boku w torbie, poza tym jest opisane, że to coś jest składane, czyli wygodne w transporcie :P