Jump to content

Kołowrotek Map p3000

losiu33
 Share

Recommended Posts

Witajcie, sprzedam kołowrotek zakupiony tydzień temu również z "drugiej" ręki.  Kołowrotek ten okazał się  niestety za mały do mojego feedera. Jest fabrycznie nowy, z 2 letnia gwarancja ze sklepu "sklepdrapieżnik". Cena jaka mnie interesuję to 320 zł + przesyłka

• Administrators
35 minut temu, losiu33 napisał:

Witajcie, sprzedam kołowrotek zakupiony tydzień temu również z "drugiej" ręki.  Kołowrotek ten okazał się  niestety za mały do mojego feedera. Jest fabrycznie nowy, z 2 letnia gwarancja ze sklepu "sklepdrapieżnik". Cena jaka mnie interesuję to 320 zł + przesyłka

Łooo co się stało, dziś na nie łowiłem, mi pasują - czyżby na rzeki, jeśli dobrze pamiętam, za mały tak?

Jakoś mi nie wyważa dobrze finezyjnej wędki jaką jest Acolyte 11ft :) mój błąd że do zakupu nie pojechałem z wędką. Ogólnie kołowrotek rewelacja - dodatkowa podwójna korba - to lubie ! Tylko jak dla mnie jest po prostu za mały i chce kupić wersję 4000 :)

• Like 1

2 minuty temu, MrProper napisał:

Nie wiem ile ten map waży ale - Do Acolyte 11 ft szukaj kołowrotka o wadze około 340 - 350gr

Masz ten kijek? Jaki masz przy nim kołowrotek? :)

8 minut temu, losiu33 napisał:

Masz ten kijek? Jaki masz przy nim kołowrotek? :)

Ja mam 10 i 12 w obu przypadkach Plus

Przy 10 wyważa go schimano Dl. 4000 Do 12 Dl,ka jest ciut za lekka 

Z tąd tez sprostowanie - musisz mieć kołowrotek o wadze 410 - 420gr (Pomyliłem wagi z schimaniakiem Aernos)

Acolyte to faktycznie finezyjna wędka, ale waga jej jest usadowiona większości w blanku. Dlatego tez stosować musisz cięższe kołowrotki aby idealnie ja wyważyć.

Zeby nie było niedomówień - dla mnie idealne wyważenie jest wtedy kiedy jednym palcem trzymam wędkę tuż przy stopce kołowrotka 4-5cm

• Thanks 1