Jurek Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 Czy ma ktoś konkretne doświadczenia w tym względzie? Ciekawi mnie to, czy waga podajnika nie jest zbyt niska aby nastąpiło skuteczne samozacięcie ? Czy może lepiej stosować przelotowy układ, czego,przyznaję,wolałbym uniknąć. Oczywiście, dot. metody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 (edited) A czego sie boisz w przelotowym zestawie,stosuje tylko przelotowe z podajnikami 15-30 gr i jestem bardzo zadowolony Odjazdy zajefajne.Dla mnie samozacięcie z pblokowanym zestawem na maksa to jak przebywac z piekna kobietą i czekać na trzęsienie ziemi,sorki za prównanie Edited May 19, 2018 by stas1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 A czego sie boisz w przelotowym zestawie,stosuje tylko przelotowe z podajnikami 15-30 gr i jestem bardzo zadowolony Odjazdy zajefajne.Dla mnie samozacięcie z pblokowanym zestawem na maksa to jak przebywac z piekna kobietą i czekać na trzęsienie ziemi,sorki za prównanieDobre porównanie tylko dobierz odpowiednią twardość szczytówki, bo inaczej przy naprężeniu żyłki przesuniesz całość i nie ugniesz jej.Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted May 19, 2018 Author Share Posted May 19, 2018 Szanowne Grono ! Szanujmy się Ja się nie pytam, co w ogóle jest lepsze w metodzie - samozacięcie czy przelot ! Bo dyskusja przybierze zaraz format coś na kształt zastanawiania się nad wyższością świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkie jNocy. Opinie w tej kwestii są podzielone, mniej więcej pół na pół. Ja się uprzejmie dopytowywuję o konkretny przypadek podajnika 15g.; mało tego - zależy mi szczególnie na opinii praktyków, którzy używali tej wielkości podajnika na te dwa sposoby. Howgh ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 Czy ma ktoś konkretne doświadczeniaw tym względzie? TAKCiekawi mnie to, czy waga podajnika nie jest zbyt niska aby nastąpiło skuteczne samozacięcie ? NIE JESTCzy może lepiej stosować przelotowy układ, czego,przyznaję,wolałbym uniknąć. JAK PISAŁEŚ TO JUŻ PYTANIE O WYŻSZOŚCI JEDNEGO NAD DRUGIMOczywiście, dot. metody TAKSorry za wielkie litery ale nie mam koloru. Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelL Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 Praktyk łowiący na takowe koszyki, sposobem takim i takim odpowiadam: waga jest wystarczająca do samozacięcia, stosując oczywiście odpowiednie haki do wielkości przynęty. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 No cóż, praktyki mi brak 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 Stosuję raczej lekkie podajniki. Nie obawiał bym się 15stki. samozacięcie powstaje już przy próbie wyplucia przynęty, przy prawidłowo zawiązanym zestawie. ( patrz zestawy klasyczne gdzie długość przyponu dochodzi do metra z hakiem) Takie podajniki posiadasz, czy warunki wymagają? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted May 19, 2018 Author Share Posted May 19, 2018 (edited) @ArekH Arku ! Chciałbym te podarowane prestony wykorzystać do łowienia na mulistym podłożu. Edited May 19, 2018 by Jurek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted May 19, 2018 Author Share Posted May 19, 2018 46 minut temu, Splot napisał: Czy ma ktoś konkretne doświadczenia w tym względzie? TAK Ciekawi mnie to, czy waga podajnika nie jest zbyt niska aby nastąpiło skuteczne samozacięcie ? NIE JEST Czy może lepiej stosować przelotowy układ, czego,przyznaję,wolałbym uniknąć. JAK PISAŁEŚ TO JUŻ PYTANIE O WYŻSZOŚCI JEDNEGO NAD DRUGIM Oczywiście, dot. metody TAK Sorry za wielkie litery ale nie mam koloru. Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka No, można ? Można ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts