Jump to content

Podajnik 15g, a samozacięcie.

Jurek
 Share

Recommended Posts

Czy ma ktoś konkretne doświadczenia

w tym względzie?  

Ciekawi mnie to, czy waga podajnika nie jest zbyt niska aby nastąpiło skuteczne samozacięcie ?

Czy może lepiej stosować przelotowy układ, czego,przyznaję,wolałbym uniknąć.

Oczywiście, dot. metody.

A czego sie boisz w przelotowym zestawie,stosuje tylko przelotowe z podajnikami 15-30 gr i jestem bardzo zadowolony

Odjazdy zajefajne.Dla mnie samozacięcie z pblokowanym zestawem na maksa to jak przebywac z piekna kobietą i czekać na trzęsienie ziemi,sorki za prównanie

Edited by stas1
  • Like 3

A czego sie boisz w przelotowym zestawie,stosuje tylko przelotowe z podajnikami 15-30 gr i jestem bardzo zadowolony
Odjazdy zajefajne.Dla mnie samozacięcie z pblokowanym zestawem na maksa to jak przebywac z piekna kobietą i czekać na trzęsienie ziemi,sorki za prównanie
Dobre porównanie tylko dobierz odpowiednią twardość szczytówki, bo inaczej przy naprężeniu żyłki przesuniesz całość i nie ugniesz jej.

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

Szanowne Grono !

Szanujmy się :D

Ja się nie pytam,  co w ogóle jest lepsze w metodzie -  samozacięcie czy przelot ! Bo dyskusja przybierze zaraz format coś na kształt zastanawiania się nad  wyższością świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkie jNocy. Opinie w tej kwestii są podzielone, mniej więcej pół na pół. :P

Ja się uprzejmie dopytowywuję o konkretny przypadek podajnika 15g.; mało tego - zależy mi szczególnie na opinii praktyków, którzy używali  tej wielkości podajnika na te dwa sposoby. Howgh ! B|

w tym względzie?  TAK
Ciekawi mnie to, czy waga podajnika nie jest zbyt niska aby nastąpiło skuteczne samozacięcie ? NIE JEST
Czy może lepiej stosować przelotowy układ, czego,przyznaję,wolałbym uniknąć. JAK PISAŁEŚ TO JUŻ PYTANIE O WYŻSZOŚCI JEDNEGO NAD DRUGIM
Oczywiście, dot. metody TAK
Sorry za wielkie litery ale nie mam koloru.

• Thanks 1

Praktyk łowiący na takowe koszyki, sposobem takim i takim odpowiadam:

waga jest wystarczająca do samozacięcia, stosując oczywiście odpowiednie haki do wielkości przynęty. :D

• Thanks 1

Stosuję raczej lekkie podajniki. Nie obawiał bym się 15stki. samozacięcie powstaje już przy próbie wyplucia przynęty, przy prawidłowo zawiązanym zestawie. ( patrz zestawy klasyczne gdzie długość przyponu dochodzi do metra z hakiem) Takie podajniki posiadasz, czy warunki wymagają? 

@ArekH  Arku ! Chciałbym te podarowane prestony wykorzystać do łowienia na mulistym podłożu.

Edited by Jurek

46 minut temu, Splot napisał:

w tym względzie?  TAK
Ciekawi mnie to, czy waga podajnika nie jest zbyt niska aby nastąpiło skuteczne samozacięcie ? NIE JEST
Czy może lepiej stosować przelotowy układ, czego,przyznaję,wolałbym uniknąć. JAK PISAŁEŚ TO JUŻ PYTANIE O WYŻSZOŚCI JEDNEGO NAD DRUGIM
Oczywiście, dot. metody TAK
Sorry za wielkie litery ale nie mam koloru.

No, można ? Można ! :D:1310_thumbsup_tone1: