KaZuYa Posted June 6, 2018 Share Posted June 6, 2018 Nie wiem czy byl taki wczesniej temat po jakim czasie zmieniacie przynety jak nie bieroo u mnie na PZW 45/1h komercja 10/20minut jezeli chodzi o methode . Zas przy klasyku 4/10minut . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Ja na rzece co około pół godziny coś kombinuję, a że łowię na dwa kije to przeważnie przynęt mam jedynie 4-5 (białe robaki, czerwone robaki, kukurydza, groch i pszenica). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes77 Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 W zależności od łowiska zmieniam przynęty co 2 lub 3 przerzuty zestawu, więc wychodzi średnio 30 minut szansy dla danej przynęty. Nie rozgraniczam tego na komercję lub pizetwu , oczywiście piszę o methodzie. Gdy wstrzelę się w daną przynętę, to już nie kombinuję, tak jak ostatnio z waftersami FB na mojej zaporówce. Na tym zbiorniku od tych przynęt zaczynam, ogólnie zaczynam od przynęt, które na danej wodzie uważam za kilery i dopiero kombinuję, jak one nie działają. Nieraz tak było, że nie musiałem nic zmieniać i przełowiłem na daną przynętę cały wypad, zmieniając ją na świeższą gdy widziałem, że już może nie być atrakcyjna dla ryb. W klasyku w 90% łowię na białe robaki, więc nie mam z tym problemu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts