Jump to content

Kupno taniego bata

mav3rick
 Share

Recommended Posts

Panowie potrzebuję kupić bat do łowienia tylko żywca. Więc najtańszy jaki można, długość nie wiem 5m? Co byście polecili?

http://lowisko.net/2157,bat-vde-r-team-nano-pole-core-mx2.html

Moim zdaniem ta seria nie ma sobie równych. Tym batem łowiłem 3 sezony i super mi leżał, przez to przeszedłem na wyższą serię TX i MX-a sprzedałem, czego żałuję. Weź sobie tego bata a nie będziesz żałował, tylko moim zdaniem 6m, to taka optymalna długość, będziesz nim "kosił ryby" :champagne-2010:.

Mój młody okazjonalnie operuje Jaxonem Extera 5m.  Nie wiem, czy seria jeszcze produkowana, ale całkiem znośna :)

Dołóż trochę i kup sobie 6 metrowego.Nie tylko żywca złowisz ale i konkretnie połowisz jak będziesz miał ochotę.Ale jeśli się upierasz przy tym 5 m to kup sobie np Mikado X Plode.Bardzo udana seria bacików.Mam 5 i 6 m.5 metrowego nówkę widziałem gdzieś po 66 zł.

https://www.fish24.pl/x-plode-pole-500.html

Edited by Sołtys stan

Nie upieram się, to było pytanie ;) jeśli lepiej dłuższy to będę brał to pod uwagę. Poprostu nigdy z tym nie miałem styczności, a też zapewne wiele nie będę go używał.

X Plode bierz tylko 5 m.6 metrów używam do przystawki na liny i karasie w zarośniętych miejscach.Jest trochę ciężki ale ma dużą moc i piękną akcję. Dla Ciebie idealny byłby tem MX co Grzegorz proponował,ewentualnie Arcus jak gdzieś spotkasz.Taniej nic dobrego w tej długości chyba nie kupisz.Jeśli chcesz łowić sporadycznie to dobrą opcją dla Ciebie będzie kupienie jakiejś używki w dobrej cenie.

Ja jeszcze wcisnę swoje trzy grosze - na pewnym portalu aukcyjnym znajdziesz jaxona eternum 5m. przechodzonego, za stówkę; całkiem niezła seria wędek :D