Administrators Grendziu Posted August 3, 2018 Administrators Report Share Posted August 3, 2018 Sam używam PALOMAR w większości przypadków. Mocny, skuteczny i się nie rwie. A teraz mam płytką szpulę w kołowrotku i np każdy węzeł mi przeszkadza. Na kołowrotek robię zwykłe oczko "przyponowe" czy jest coś cieńszego? Jakich używacie węzłów do łączenia żyłka, żyłka czy żyłka plecionka? Lub to samo do przyponu strzałowego. Miło będzie jak wstawiać będziemy filmy i fotografie 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sołtys stan Posted August 3, 2018 Report Share Posted August 3, 2018 Ja stosuje ten drugi węzeł pokazany w tym filmiku. Dużo mocniejszy niż palomar . 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted August 3, 2018 Report Share Posted August 3, 2018 Do łączenia żyłka-żyłka uzywam węzła baryłkowego, z tym że zostawiam dłuższe wąsy by lepiej przechodził przez przelotki. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 4, 2018 Author Administrators Report Share Posted August 4, 2018 10 godzin temu, cygan786 napisał: Do łączenia żyłka-żyłka uzywam węzła baryłkowego, z tym że zostawiam dłuższe wąsy by lepiej przechodził przez przelotki. Kiedyś to coś próbowałem i mi nie wyszło? A przy nawiązywaniu żyłki na kręciołek coś nowego się dowiem?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted August 4, 2018 Report Share Posted August 4, 2018 Kiedyś to coś próbowałem i mi nie wyszło A przy nawiązywaniu żyłki na kręciołek coś nowego się dowiem?Ja tylko pętla . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted August 4, 2018 Report Share Posted August 4, 2018 Węzeł do łączenia plecionki i żyłki, fluorocarbonu. Sprawdza się przy trochę grubszych linkach. Do przyponów z plecionki używam prostego węzła tzw. ósemkę tylko przekładam plecionkę jeszcze raz przez oczko. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 25, 2019 Author Administrators Report Share Posted February 25, 2019 Dostaje szału w domu. Nie mogę ruszać nadgarstkiem jak koleś po lewej stronie bo mam śruby w nim i nie mam rotacji. Trenuje różne węzły plecinka żyłka ale mi quwa nie wychodzi. Help. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts