Administrators Grendziu Posted October 7, 2018 Administrators Share Posted October 7, 2018 Przy wycìągarce przy przyczepce samochodowej mam stalową już zatdzewiałą linkę. Czas ją wymienić. Kakleczy też ręce. Jaki zamiennik zastosować? Sama łòdź jest mega ciężka przy wyciaganiu z wody. Wszytko tam pracuje na niemaże maksymalnych przeciążemiach. Jak kiedyś coś nie wytrzyma... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Następną tej samej średnicy lub wieksza. Jak sie postrzepi to znów wymiana na nową. Chyba że powlekana tworzywem,ale dlugo nie wytrzyma i zostanie golas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 7, 2018 Author Administrators Share Posted October 7, 2018 28 minut temu, cygan786 napisał: Następną tej samej średnicy lub wieksza. Jak sie postrzepi to znów wymiana na nową. Chyba że powlekana tworzywem,ale dlugo nie wytrzyma i zostanie golas. No właśnie mysle o czyms innym aby zmienić. Źle to się nawija. Jakiś zamiennik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Można zastosować łańcuch jeśli wciągarka obsługuje. Jesli ci strzępi linke pochył się nad rolkami prowadzącymi linke lub wciagarką ewentualnie staraj się równo nawijać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 8, 2018 Author Administrators Share Posted October 8, 2018 9 godzin temu, cygan786 napisał: Można zastosować łańcuch jeśli wciągarka obsługuje. Jesli ci strzępi linke pochył się nad rolkami prowadzącymi linke lub wciagarką ewentualnie staraj się równo nawijać. Łańcuch będzie chyba jeszcze gorszy. Sama linka rdzewieje, jest to splot drutów, aż tak nie pęka, ale przede wszystkim źle się nawija itd, itp. Jak kiedyś strzeli to może komuś zrobić krzywdę. Bardziej myślałem o takiej tpasie.... Tylko czy to wystarczy.https://www.dragonwinch.com/wyciagarka-dwk-16-pas,20,616.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted October 9, 2018 Share Posted October 9, 2018 Dnia 8.10.2018 o 07:50, Grendziu napisał: Łańcuch będzie chyba jeszcze gorszy. Sama linka rdzewieje, jest to splot drutów, aż tak nie pęka, ale przede wszystkim źle się nawija itd, itp. Jak kiedyś strzeli to może komuś zrobić krzywdę. Bardziej myślałem o takiej tpasie.... Tylko czy to wystarczy.https://www.dragonwinch.com/wyciagarka-dwk-16-pas,20,616.html Ta wciągarka dobrze wygląda i powinna dać radę. Dobra alternatywa dla linki i pewnie dłużej wytrzyma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 9, 2018 Author Administrators Share Posted October 9, 2018 31 minut temu, cygan786 napisał: Ta wciągarka dobrze wygląda i powinna dać radę. Dobra alternatywa dla linki i pewnie dłużej wytrzyma. No właśnie nie mogę poszukać dłuższego pasa w takim zestawieniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted October 9, 2018 Share Posted October 9, 2018 A może coś takiego.https://kupdragona.pl/sklep/maverick/dragon-winch-dwm-2500-st/?gclid=CjwKCAjwo_HdBRBjEiwAiPPXpPnkgJE3a1Mn4qSA44JT3FLyVdQXoVv8Y6RZRbf3USP8m2WetAGZSxoCLpEQAvD_BwE 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 9, 2018 Author Administrators Share Posted October 9, 2018 24 minuty temu, cygan786 napisał: A może coś takiego.https://kupdragona.pl/sklep/maverick/dragon-winch-dwm-2500-st/?gclid=CjwKCAjwo_HdBRBjEiwAiPPXpPnkgJE3a1Mn4qSA44JT3FLyVdQXoVv8Y6RZRbf3USP8m2WetAGZSxoCLpEQAvD_BwE Ciekawa opcja , tylko trzeba byłoby sprawdzić jak z osadzeniem tego na przyczepce jaką mam. No i czy mi jest potrzebna elektryka. Wyciągarka do kotwicy na łódce ( nie mylić z tą do przyczepki pomiędzy łódką się zacina)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts