cygan786 Posted October 9, 2018 Report Share Posted October 9, 2018 Brak zajęcia w pracy zaowocował stworzeniem tablicy podświetlanej. Pomysł zaczerpnięty oczywiście od@elvis . wszystkie materiały z recyklingu. Koszt zerowy, oprócz stojaka ktorego kiedyś kupiłem. Jutro testy. W najbliższym czasie bedzie jeszcze odpowiednio pomalowany. Teraz to wersja robocza. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 9, 2018 Administrators Report Share Posted October 9, 2018 1 godzinę temu, cygan786 napisał: Brak zajęcia w pracy zaowocował stworzeniem tablicy podświetlanej. Pomysł zaczerpnięty oczywiście od@elvis . wszystkie materiały z recyklingu. Koszt zerowy, oprócz stojaka ktorego kiedyś kupiłem. Jutro testy. W najbliższym czasie bedzie jeszcze odpowiednio pomalowany. Teraz to wersja robocza. Jak z recyklingu to samo święci? A na poważnie. Dobra robota 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted October 9, 2018 Report Share Posted October 9, 2018 (edited) Troszkę grube te Twoje linie, dorób parę pomiędzy nimi by lepiej było widać brania. A poza tym to brawo Ty! Edited October 9, 2018 by NPC 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted October 9, 2018 Author Report Share Posted October 9, 2018 Troszkę grube te Twoje linie, dorób parę pomiędzy nimi by lepiej było widać brania. A poza tym to brawo Ty! Te linie to przyklejone paski izolacji elektrycznej. To tylko wersja robocza. Jak pomaluje bedzie git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted October 9, 2018 Report Share Posted October 9, 2018 14 minut temu, cygan786 napisał: Te linie to przyklejone paski izolacji elektrycznej. To tylko wersja robocza. Jak pomaluje bedzie git. Popatrz, porównaj byś był zadowolony i nie trzeba było przerabiać. Przed Tobą cała zima na myślenie A później i tak będziesz korzystał z sygnalizatora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted October 9, 2018 Author Report Share Posted October 9, 2018 Popatrz, porównaj byś był zadowolony i nie trzeba było przerabiać. Przed Tobą cała zima na myślenie A później i tak będziesz korzystał z sygnalizatora Potestuje wyciagne wnioski i poprawie. Będę korzystał tam gdzie mam auto pod nosem bo targać gratów mi się niechce. Zasilanie mam z aku żelowego 7Ah to trochę waży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 9, 2018 Administrators Report Share Posted October 9, 2018 Wątek na tyle sie rozwinął, że pozwoliłem wydzielić sobie nowy temat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted October 9, 2018 Author Report Share Posted October 9, 2018 Jako bazy do tablicy użyłem scina blachy aluminiowej o grubości 1 mm. Wysokości nie pamietam ale szerokość to 62cm.Wygięcie to mały pikuś. Kolega podarował mi włącznik a ledy z odzysku. Do zasilania użyłem aku żel 12V 7,2Ah który miałem na magazynie. Zabrakło czasu żeby pomalować i nanieść paski to użyłem czarnej taśmy izolacyjnej. Malowanie raczej będzie konieczne ze wzgledu na efekt odbicia i wrażenie 3D po załączeniu ledów. Mam jeszcze jakieś wieksze kawałki blachy z kwasówki to zrobie jeszcze z niej. Będzie trudniejsza w obróbce, ale jakoś dam radę dostepnymi narzedziami.@elvis dzięki za inspiracje. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts