Jump to content

Gwarancje, reklamacje, serwis.

ArekH
 Share

Recommended Posts

Na ostatniej zasiadce spotkała mnie bardzo przykra przygoda. Siedziałem na kamienistym brzegu, gdzie z wieczora przybór lubi podtopić kamienie pod nogami. Wstając z fotela, zaliczyłem uślizg i wyłożyłem się akurat na wędzisko i podpórki. Pękła mi neoprenowa fajka, wygieła się solidna, aluminiowa podpórka Shakespeare, którą miałem kilka sezonów, ale o dziwo wytrzymała wędka, przynajmniej tak myślałem. W domu wędzisko poddałem oględzinom pod lupą. Niestety, drugi skład ma pęknięcie na złączu, niewielkie, ale jednak. Myślę że i tak posłuży, ale nie daje Mi to spokoju. Napisałem do Drapieżnika skąd pochodzi mój kij, z zapytaniem czy można dokupić drugi skład. Nie odesłali Mnie z kwitkiem. Obiecali kontakt z serwisem w UK. Kij jest po gwarancji. Może to nic takiego, ale kiedyś połamałem szczytówkę w Sangerze Econ Feeder. Kij zakupiłem w Askari a krótko po, pękła szczytówka. Napisałem zapytanie o dostępność. Z automatu otrzymałem że są na nie. 

Ja niedawno złamałem szczytówkę w mojej ulubionej wędce spławikowej Shimano Catana... Wędka ma ok. 10 lat i tyle przeżyła ze mną, że szkoda mi jej odkładać w kąt... Przeszukałem internet, ale jakoś nie trafiłem na oryginalny zamiennik. Po przeczytaniu Twojego posta wpadłem na pomysł, żeby napisać do Drapieżnika; mają w swojej ofercie następcę mojej wędki (którąś z kolei) i może poratowaliby mnie :D

• 4 weeks later...

Pożyczyłem braciakowi mojego feederka Silstar Evolution, nie ma delikatnych patyków, wiec mnie poprosił żeby mu pożyczyć, bo płotka się ruszyła w Bugu. Właśnie zadzwonił, że mi ostatnią oryginalną szczytówkę załatwił, co z tego że chce zwrócić koszty jak praktycznie nie do kupienia jest, trzeba będzie rzeźbić w gównie żeby coś dorobić, ale jestem zły.>:(

Nie zazdraszczam Tomaszu. Wiem co jest 5. Rzadko kupuję gotowce. Z zasady właśnie rzeźbię z kupnych, z lekka za dużych węglówek i zbroję sam, jak Ty. Kiedyś, sprawiało mi to przyjemność. Dopasowywałem akcję, szlifując w wiertarce. Teraz, leniwy się zrobiłem. Silstar. Marka legenda. Ze jeszcze Ci się uchowała:champagne-2010:

2 godziny temu, ArekH napisał:

. Silstar. Marka legenda. Ze jeszcze Ci się uchowała:champagne-2010:

Mam dwa, Taktiq i Evolution, ten pierwszy ma kilkanaście lat, drugi pewnie z dziesięć, na nic tych kiji nie zamienię. Evolution ma cienkie i długie szczytówki, także ciężko będzie coś dobrać, trzeba będzie rzeźbić, no ale za nic się tego kija nie wyrzeknę. 

Edited by Semi
  • Thanks 1