Jump to content

Drennan

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Każdy kraj ma swoich ulubieńców, każda firma w czymś się tam specjalizuję. Mnie firma Drennan (bo chcę pisać tylko o plusach) kojarzy się głównie z feederem, a dokładniej z pelletami z serii Drennan Bandit Dumbells F1,  oraz niezawodnym łącznikiem, który opisałem tutaj http://dlaryb.pl/forum/topic/44-%C5%82%C4%85cznik-firmy-drennan-quick-change-beads/#comment-323

Co do spławików typu Drennan Crystal Waggler już mnie jakoś nie przekonały do siebie. Mam też w swoim składzie haki tej firmy bezzadziorowe i są ok..

Co jeszcze jest godne polecenia tej firmy, co raz to bardziej popularnej w Polsce?

Lubię Drennana, z rozsądkiem. Stosuję ich haki jak i przyponówki. Co do kanonu? To ich Pushstops. Wg mnie nie ma lepszych. Prestony, Korumy, Guru, odpadają w przedbiegach. Te Pushstopy są twarde, smukłe i doskonale pasują do większości przynęt. Taki Preston np. rozwala podstawowe pellety "Sonu" samym rozmiarem. Trzeba dowiercać. Korum i Guru miękkie. Gięły się już po którymś przebijaniu gotowanego Grochu. 

• 2 months later...

Ostatnio testowałem tandema 

W zestawieniu do poczciwego nasha krylowego poległ strasznie

Testowałem tandema przyprawowego,  ten rybny.

Tandem 0 - nash 3 rybki

Wykonałem po trzy rzuty na te same przynęty i zanęty, zmieniałem: na jednym kijku nash, na drugim tandemy

• Administrators
5 minut temu, ArekH napisał:

No to Darek ma zagwozdkę! Chyba trochę Tandema zakupił!.

Dostaniesz w prezencie na Wielkanoc :P

• Grendziu changed the title to Drennan