Jump to content

John Wilson nie żyje

elvis
 Share

Recommended Posts

Choć ostatnio mało było o nim słychać to i tak wielka szkoda i strata dla świata wedkarskiego

Pewnie teraz uśmiecha się do św. Piotra 

Niech mu ziemia ........

Mam jego pierwszą książke wydaną w PL - oj zadziało się w moim wędkowaniu po jej przeczytaniu...

W PL nikt nie widział o technikach i rodzajach rozwiązań wędkarskich pokazanych  w jego książce.

17 godzin temu, grych napisał:

Wychowałem się na jego filmach. Wielka szkoda...

Gdy zobaczyłem jego filmy, a jako dzieciakowi wpadły mi w ręce, to doznałem szoku B|

Szczególne wrażenie wywarł na mnie ten o łowieniu kleni. Takie wspaniałe ryby, gdy ja na Warcie ...:D

W moim domu nie było video, więc oglądać vałhaesy "lataliśmy" z batem (który jeszcze wtedy łowił) do kuzyna ;)  To były moje "cudowne lata"

Jeden z nielicznych, który jeden z jako pierwszy wyrobił sobie markę na wizji, czy w przekazie książkowym. Miał dar darowania wiedzy, charyzmę wędkarską i bardzo miły sposób bycia. Szkoda! Ale każdego z nas to czeka! Facet choć zostawia po sobie cokolwiek dla potomnych. Wędkarsko! 

Panta rhei jak mawiał pewien filozof.

@ArekH  - taka prawda - głupio może powiem, ale śmierć to jedyna stała rzecz w życiu każdego człowieka... Od nas zależy co po sobie zostawimy. Sir John Wilson zostawił całą swoją wiedzę wędkarską (jak słusznie prawi @ArekH), czyli coś ważnego dla nas wędkarzy i pewnie dlatego większość z nas przejęła się faktem jego odejścia. Bo czy ktoś spoza środowiska wędkarskiego (szeroko pojętego) wie kto to jest (był) ów Pan? Wątpię.. Tak samo nas nie obejdzie śmierć kogoś związanego z zupełnie inną branżą, czymkolwiek innym.

Fakt jednak pozostaje faktem - dla całego środowiska wędkarskiego - dla mnie też - to jednak wielka strata..

• Like 2