elvis Posted November 13, 2018 Report Share Posted November 13, 2018 [*]Dzisiaj nad ranem zmarł jeden z największych autorytetów wędkarskich. Spoczywaj w pokoju John.https://www.itv.com/news/anglia/update/2018-11-13/norfolk-tv-and-fishing-legend-john-wilson-dies-in-thailand/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted November 13, 2018 Report Share Posted November 13, 2018 Choć ostatnio mało było o nim słychać to i tak wielka szkoda i strata dla świata wedkarskiego Pewnie teraz uśmiecha się do św. Piotra Niech mu ziemia ........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 13, 2018 Administrators Report Share Posted November 13, 2018 Czasu nie oszukamy? Pozytywnt człowiek z Niego był Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted November 13, 2018 Report Share Posted November 13, 2018 Bardzo lubię jego filmy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted November 13, 2018 Report Share Posted November 13, 2018 Wychowałem się na jego filmach. Wielka szkoda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MjMaciek Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Mam jego pierwszą książke wydaną w PL - oj zadziało się w moim wędkowaniu po jej przeczytaniu... W PL nikt nie widział o technikach i rodzajach rozwiązań wędkarskich pokazanych w jego książce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tench_fan Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 17 godzin temu, grych napisał: Wychowałem się na jego filmach. Wielka szkoda... Gdy zobaczyłem jego filmy, a jako dzieciakowi wpadły mi w ręce, to doznałem szoku Szczególne wrażenie wywarł na mnie ten o łowieniu kleni. Takie wspaniałe ryby, gdy ja na Warcie ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 W moim domu nie było video, więc oglądać vałhaesy "lataliśmy" z batem (który jeszcze wtedy łowił) do kuzyna To były moje "cudowne lata" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Jeden z nielicznych, który jeden z jako pierwszy wyrobił sobie markę na wizji, czy w przekazie książkowym. Miał dar darowania wiedzy, charyzmę wędkarską i bardzo miły sposób bycia. Szkoda! Ale każdego z nas to czeka! Facet choć zostawia po sobie cokolwiek dla potomnych. Wędkarsko! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Panta rhei jak mawiał pewien filozof. @ArekH - taka prawda - głupio może powiem, ale śmierć to jedyna stała rzecz w życiu każdego człowieka... Od nas zależy co po sobie zostawimy. Sir John Wilson zostawił całą swoją wiedzę wędkarską (jak słusznie prawi @ArekH), czyli coś ważnego dla nas wędkarzy i pewnie dlatego większość z nas przejęła się faktem jego odejścia. Bo czy ktoś spoza środowiska wędkarskiego (szeroko pojętego) wie kto to jest (był) ów Pan? Wątpię.. Tak samo nas nie obejdzie śmierć kogoś związanego z zupełnie inną branżą, czymkolwiek innym. Fakt jednak pozostaje faktem - dla całego środowiska wędkarskiego - dla mnie też - to jednak wielka strata.. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts