ArekH Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Dziś po południu w końcu dojrzałem, by zabrać się za naprawy szkód powstałych po upadku na sprzęt w czasie październikowego wędkowania. Uszkodziłem w tedy wędzisko, złamałem fajkę i pogiąłem podpórkę. Fotki zaniedbałem, ale może jutro nadrobię, już po regeneracji. W Fajce Jaxona pękł Mi uchwyt i zgięła się rurka. Przyciąłem ją i dopasowałem uchwyt od stolika Decatlon, który dość dawno temu wytargowałem od @Ostap W Podpórce Shakespeare, wymieniłem wewnętrzną rurkę, pozyskaną ze starszych nie wyrzuconych egzemplarzy + nasadka z uszkodzonej. Uchwyt już z automatu, rozwierciłem na kwadrat 23mm. pod fotel Korum, który mam od @MrProper Co do wędziska, wiadomo, zamówiłem i dostałem nowy, środkowy skład. I to tyle. Może i teraz mało co warto naprawiać. Ja jednak uważam, że jak się ma z czego warto zaoszczędzić nawet 40 pln. przy własnym wkładzie pracy. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Każda naprawa własnym sumptem i w miarę możliwości, bez dodatkowych kosztów cieszy, Pewnie można i kupić nowe, ale po co jeśli samemu potrafimy naprawić bez szkody a nawet poprawić gotowy produkt A i Człowiek jakiś taki „większy” sie robi ?☺️? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Ja też lubię się podłubać, na wiosnę powymieniałem wszystkie nadwyrężone i uszkodzone przelotki w moich patykach. Chyba przed świętami jeszcze trzeba się brać za smarowanie kołowrotków. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 20 minut temu, Semi napisał: na wiosnę powymieniałem wszystkie nadwyrężone i uszkodzone przelotki w moich patykach Swego czasu, przerabiałem zbrojenie wędzisk które kupowałem. Nie do wiary, jak potrafiła zmienić się ich praca. Dziś, już jestem leniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 12, 2018 Author Share Posted December 12, 2018 Kurcze, facet ma fajny sprzęt i materiały. Cholera, sprawdziłem w internecie. Taki elektryczny tygielek do ołowiu, niemal 5 setek. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 29, 2019 Author Share Posted January 29, 2019 Dla tych co sami skubią kolby. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 Chory bym był żebym czegoś nie spieprzył Dzis kupiłem dwie fajki matrix, ni w ząb nie pasuje mi ani matrix ani preston Postanowilem ze wezmę Matrixa bo stabilniejszy od prestona i pogrzebie zrobię na miarę pod siebie ? Gorna fajka to oryginał - jeszcze ? a dolna wyglądała jak górna i wyglada tak, tak jak ja chce i mi pasuje do mej koncepcji ? Druga musi poczekać na stolik i też zmieni „osobowość” ? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 23, 2019 Administrators Share Posted March 23, 2019 17 godzin temu, MrProper napisał: Chory bym był żebym czegoś nie spieprzył Dzis kupiłem dwie fajki matrix, ni w ząb nie pasuje mi ani matrix ani preston Postanowilem ze wezmę Matrixa bo stabilniejszy od prestona i pogrzebie zrobię na miarę pod siebie ? Gorna fajka to oryginał - jeszcze ? a dolna wyglądała jak górna i wyglada tak, tak jak ja chce i mi pasuje do mej koncepcji ? Druga musi poczekać na stolik i też zmieni „osobowość” ? Znowu psuję 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Kilka feeder linkôw ? 20 minut roboty 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Organizer do methody z piórnika ? Wszystko w jednym miejscu Wszcząśnięte nie mieszane i wciąż wszystko na swoim miejscu Wraz z przynętą często zmieniamy przypon, kolejne podelko trzeba wyciągać na wierzch W tym wypadku mam wszystko co potrzebuje pod ręką ☺️ 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts