Jump to content

Pomoc w zakupie akcesoriów

Splot
 Share

Recommended Posts

Chcę kupić wiązarkę do małych haków od 18 wzwyż. Najlepsza jest Stonfo, ale nie mam w okolicy sklepu który miał by ją na stanie. Mogę kupić jakiś zamiennik i pytanie czy ktoś ma i czy spełnia swoją funkcję? Czy lepiej postawić na Stonfo?

Jeśli podobny temat jest to proszę o przeniesienie.

Postaw na własne dłonie. Ja haki wiążę tylko własnymi paluchami. Mam dwie wiązarki chyba Stonfo w 2 rozmiarach do wiązania większych i mniejszych haków, no i jakoś dokładniej i szybciej mi się wiąże we własnych palcach, no i mniej żyłki tracę, no ale to kwestia upodobań, haki 18 śmiało da się wiązać w palcach, 20 też, gorzej z tymi mniejszymi :champagne-2010:

• Like 1

• Administrators
10 minut temu, Splot napisał:

Chcę kupić wiązarkę do małych haków od 18 wzwyż. Najlepsza jest Stonfo, ale nie mam w okolicy sklepu który miał by ją na stanie. Mogę kupić jakiś zamiennik i pytanie czy ktoś ma i czy spełnia swoją funkcję? Czy lepiej postawić na Stonfo?

Jeśli podobny temat jest to proszę o przeniesienie.

Mam, całkiem ciekawie  i fajnie wiąże, choć nie wiem, czy jakbym próbował teraz to nie kupiłbym mechanicznej wiązarki. Choć tak czy siak mi to za długo zajmuję i będę kupować gotowce.
Mogę Ci jakoś sprezentować jeśli gdzieś jeszcze nie zginęła :champagne-2010:

14 minut temu, Grzes77 napisał:

Postaw na własne dłonie. Ja haki wiążę tylko własnymi paluchami. Mam dwie wiązarki chyba Stonfo w 2 rozmiarach do wiązania większych i mniejszych haków, no i jakoś dokładniej i szybciej mi się wiąże we własnych palcach, no i mniej żyłki tracę, no ale to kwestia upodobań, haki 18 śmiało da się wiązać w palcach, 20 też, gorzej z tymi mniejszymi :champagne-2010:

@Grzes77 coś moje palce nie chcą współpracować. 5 haków wiązałem 30min :(

• Like 1

14 minut temu, Grendziu napisał:

Mam, całkiem ciekawie  i fajnie wiąże, choć nie wiem, czy jakbym próbował teraz to nie kupiłbym mechanicznej wiązarki. Choć tak czy siak mi to za długo zajmuję i będę kupować gotowce.
Mogę Ci jakoś sprezentować jeśli gdzieś jeszcze nie zginęła :champagne-2010:

Dzięki @Grendziu. To przywieź na czwartek :D

• Administrators
1 godzinę temu, Splot napisał:

Dzięki @Grendziu. To przywieź na czwartek :D

No możesz odebrać po drodze jak będziesz jechał do pracy rano. Ja się nie ruszam, bo noga....:champagne-2010:

4 minuty temu, Grendziu napisał:

No możesz odebrać po drodze jak będziesz jechał do pracy rano. Ja się nie ruszam, bo noga....:champagne-2010:

W zasadzie możesz dać @Aga jak będzie do nas jechała ;).

6 godzin temu, Grzes77 napisał:

To jest najlepsza odpowiedź, jaką widziałem w tego typu tematach. :beer1:

Oczywiście rozumiem, że czasem trudno zawiązać mały haczyk, bo haczyk jest malutki albo palce mniej sprawne. Ale warto próbować, bo to też element wędkarstwa.
Nie używałem nigdy "wiązarek" więc nie pomogę w doborze. Ale od razu mam pytanie: jaki jest powód lub cel, by wiązać haczyki o rozmiarze mniejszym niż 20?
Oczywiście, to żadne zarzuty, tylko ciekawość i podjęcie dyskusji, bo sam łowię dużo i różnymi haczykami, ale wiedzy nigdy dość. :P

• Thanks 1