Mateusz Gadaj Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Witam jestem tutaj nowy wiec jeśli post umieszczam nie w tym dziale, to bardzo przepraszam Potrzebuje pomocy w wyborze feedera.. Mam do wyboru kilka sztuk.. 1. Daiwa Commercial feeder 2.Daiwa Yank and Bank 3.Matrix XC Class Rod Horizon 4. Drennan Acolyte Szukam kijka o akcji podobnej do commercial'a i yank and bank.. Łowie na odległościach max 60/70m, na metode i klasycznie. Rybki do 10kg Bardo prosze o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Powiem szczerze że jednym kijem ciężko ogarnąc dwa tematy.z tych wymienionych to chyba matrix,choć niewiemy jaki acolyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 5, 2018 Administrators Share Posted December 5, 2018 Na początek wybrałbym "janka" najdłùższego. Jak to @ArekH mòwi każda Daiwa to klucha. Commerciall jest zbyt miękki do dalekich rzutów. Janek jest chyba też najtańszy z w/w. Łowiłem nim swego czasu na metode i klasycznie właśnie. Sam nie wiem czemu sprzedałem... Może wrócę. Idealnym rozwiązaniem byłaby Daiwa SLR ale to jest drogie... @MrProper miał Acolate niech się wypowie. Matrixy macałem na sucho, kilka razy się przymierzałem i nie wyszło. Rozważyłbym też Sphere. To wszytko zależy jaki masz budżet i gdzie będziesz łowił. No i Shimano, które opisałem na blogu, ale to już waga ciężka, a nie finezyjny kijek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 No sphera 3.30 do 70gr cw to już nie finezja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Gadaj Posted December 5, 2018 Author Share Posted December 5, 2018 Jak sprzedam swój sprzęt za tyle za ile bym chciał.. czyli karpiowki prologic c1a, kołowrotki dam quick sls 570 fs, spinning Dragon Hitman Guide select, i kołowrotki browning black viper to może starczy na 2x daiwa się plus 2 kołowrotki:) Choć wolałbym coś z kwoty do maksimum 750/800 zł za kijka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 55 minut temu, Mateusz Gadaj napisał: kołowrotki browning black viper Jaki rozmiar Vipera i ile sobie winszujesz? Jaka pojemność szpuli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Gadaj Posted December 5, 2018 Author Share Posted December 5, 2018 Mk 850 fb 300m żyłki 0.16 A ile bym chciał to nie mam pojęcia:) Jakaś oferta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes77 Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 3 godziny temu, Grendziu napisał: Na początek wybrałbym "janka" najdłùższego. Jak to @ArekH mòwi każda Daiwa to klucha. Commerciall jest zbyt miękki do dalekich rzutów. Janek jest chyba też najtańszy z w/w. Łowiłem nim swego czasu na metode i klasycznie właśnie. Sam nie wiem czemu sprzedałem... Może wrócę. Idealnym rozwiązaniem byłaby Daiwa SLR ale to jest drogie... Amen . Nowy YnB w dwuskładzie mam i szczerze polecam, świetny kijek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Niepokoi mnie pojemność szpuli. Jestem ciężarowcem. 17 minut temu, Mateusz Gadaj napisał: żyłki 0.16 Grubsze przypony stosuję 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tench_fan Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 4 godziny temu, Mateusz Gadaj napisał: Mk 850 fb 300m żyłki 0.16 A ile bym chciał to nie mam pojęcia:) Jakaś oferta? Też mógłbym być zainteresowany. Pomyśl nad ceną ! Jak będzie dobra sprzedasz 2 młynki i już będzie bliżej nowego sprzętu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts