Administrators Grendziu Posted December 9, 2018 Administrators Share Posted December 9, 2018 Poniewaz w jakis sposób jestem związany i skazany na Sempera 440 XT, chcę go trochę odchudzić. Zarówno na dziobie jak i rufie łodzi sa dwa dość ciężkie aku, połączone szeregowo instalacją na specjalne moje życzenie, to w rzeczywistości nie do końca wszytko się sprawdza . Mimo super przyczepki Cymerman specjalnie skonstruowanej, problem jest z wciągnieciem łodzi. Samo zejście do wody jest łatwe, wtarganie potwora gdy nie ma odpowiedniego slipu to już problem. Pierwszy pomysł to odchudzenie dzioba i wymiana aku z przodu. Ktos coś poleci lekkiego? @NPC Ty lubisz m.in takie akcje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 Różne przeróbki lubię ale nigdy nie twierdziłem, że się na nich znam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 10, 2018 Author Administrators Share Posted December 10, 2018 Dnia 9.12.2018 o 15:08, NPC napisał: Różne przeróbki lubię ale nigdy nie twierdziłem, że się na nich znam No to może nie żelowy, bo one są ciężkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 11, 2018 Share Posted December 11, 2018 17 godzin temu, Grendziu napisał: No to może nie żelowy, bo one są ciężkie Tylko żelowy. Weźmiesz zwykły, wcale nie wiele lżejszy, mały wyciek i zniszczysz łódź i zatrujesz wodę. Nie kombinuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted December 12, 2018 Share Posted December 12, 2018 Nie wiem jak ugryźć temat: lekki i wytrzymały akumulator. W pracy używam 2-3 różnych łodzi i ewentualnie jednego pontonu Kolibri. Co do łodzi to nie opiszę ich nazw i parametrów, bo to dziwne twory lub modyfikacje. Jeśli dobrze pamiętam, mamy Minkotę Traxis 55lb. Do tego akumulator Toyama (80 Ah) lub 90 Ah (nie pamiętam). Czas pracy wyraźnie zależy od obciążenia łodzi i panujących warunków środowiskowych. A jednej strony akumulator wystarcza na dość długo (choć czas jest zależny od wielu czynników) z drugiej strony i tak, ten akumulator ma swoją masę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts