Administrators Grendziu Posted January 22, 2019 Administrators Report Share Posted January 22, 2019 Kolejny temat, który chciałbym rozparcelować na czynniki pierwsze. Mnie coś ostatnio się plątało. Ale na pewno zestaw nie był tak perfekcyjnie przygotowany. Tutaj to nawet stopery są fajnie wyprofilowane. Powiedzmy, że miałem identyczny zestaw jak tutaj: Wiem, że @elvis robi swoje. A @Artur gdzieś pisał, że Browninng coś wypuścił na ten sezon. Jak przeglądam akcesoria w sklepie ostatnio to aż mam ochotę zrobić je samemu, choć powszechnie wiadomo, że manualna ręczna robota to nie dla mnie. Jakiej grubości powinien być Feeder link, jakiej długości, jakie jeszcze akcesoria dodatkowe byście polecili. Pewnie niewiele Feeder Link różni się od tego, co przypon fluorocarbonowy do spinna poza długością. Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 22, 2019 Author Administrators Report Share Posted January 22, 2019 Jak nikt nie chcę ze mna gadać to se sam odpowiem https://www.anglingtimes.co.uk/advice/tips/articles/how-to-tie-a-feeder-rig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 22, 2019 Report Share Posted January 22, 2019 @Grendziu Darku, a nie powinno być w tytule wątku "rig" zamiast link? Czy się mylę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 22, 2019 Author Administrators Report Share Posted January 22, 2019 5 minut temu, Jurek napisał: @Grendziu Darku, a nie powinno być w tytule wątku "rig" zamiast link? Czy się mylę ? RIG to cały zestaw, a ja chce Link czyli to co łączy koszyczek z żyłką główną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 22, 2019 Report Share Posted January 22, 2019 1 minutę temu, Grendziu napisał: RIG to cały zestaw, a ja chce Link czyli to co łączy koszyczek z żyłką główną. Acha, thanks ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 23, 2019 Author Administrators Report Share Posted January 23, 2019 17 godzin temu, Jurek napisał: Acha, thanks ! Sam już nie wiem co jak się nazywa, bo poliglotą nie jestem. To poniżej przykład co kupowałem gotowe wcześniej. Generalnie chcę zrobić wiadomo co, z tym, że nie chcę koralika w środku, wg mnie jest on zbyteczny, w razie czego wiem jak udoskonalić cały zestaw. Okazuje się , że w swoim arsenale mam kombinerki do crimpsow i crimpsy, choć ich mało jest... Brakuję mi odpowiedniej grubości żyłki do "feeder linka" i mogę działać @jazzriba truję że tylko mam to kupić. https://www.rockworld.pl/k,30,zylki--plecionki/pk,24,przyponowe/p,3149,korda-mouth-trap.html#2 Choć ja Jego nie będę słuchać, dopóki sie tutaj nie zaloguję i wtedy dopiero zobaczycie co to jest sie kłócić Więc pewnie pójdę w fluorocarbon, coś czuję, że wszytko się pourywa, zanim użyję 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 1 godzinę temu, Grendziu napisał: Sam już nie wiem co jak się nazywa, bo poliglotą nie jestem. To poniżej przykład co kupowałem gotowe wcześniej. Generalnie chcę zrobić wiadomo co, z tym, że nie chcę koralika w środku, wg mnie jest on zbyteczny, w razie czego wiem jak udoskonalić cały zestaw. Okazuje się , że w swoim arsenale mam kombinerki do crimpsow i crimpsy, choć ich mało jest... Brakuję mi odpowiedniej grubości żyłki do "feeder linka" i mogę działać @jazzriba truję że tylko mam to kupić. https://www.rockworld.pl/k,30,zylki--plecionki/pk,24,przyponowe/p,3149,korda-mouth-trap.html#2 Choć ja Jego nie będę słuchać, dopóki sie tutaj nie zaloguję i wtedy dopiero zobaczycie co to jest sie kłócić Więc pewnie pójdę w fluorocarbon, coś czuję, że wszytko się pourywa, zanim użyję Kup fluorocarbon z foxa 0,6 ja robię z niego i jest super, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 Gotowce z Browniga 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 Własnoręcznie zrobione 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 23, 2019 Author Administrators Report Share Posted January 23, 2019 @Arturgeneralnie chcę robić coś takiego, choć mało widoczne na zdjęciu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts