Jump to content

Method feeder - dalekie rzuty

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Czasami dziwię się dlaczego karpiarze wywożą zestawy daleko. Ale z drugiej strony gdy na brzegu jest spora konkurencja i dużo wędkujacych, to może warto na komercyjnych wodach zabawić w dalekie rzuty i podzielić trochę technikę? 

Link wrzucam, choc jeszcze nie widziałem...

• Like 1

46 minut temu, Grendziu napisał:

Czasami dziwię się dlaczego karpiarze wywożą zestawy daleko. Ale z drugiej strony gdy na brzegu jest spora konkurencja i dużo wędkujacych, to może warto na komercyjnych wodach zabawić w dalekie rzuty i podzielić trochę technikę? 

Link wrzucam, choc jeszcze nie widziałem...

Można wywozić a można łowić blisko brzegu, wszystko zależy od zbiornika. Znam takie zbiorniki gdzie trzeba łowić by złowić DUŻE ryby na max 50 metrach a są i mniejsze gdzie łowi się na 40 metrach. Miejscówki przebywania ryb czytaj rozpracowanie zbiornika.

Mam też takie miejsce gdzie łowi się na 2 metrach od brzegu. Wszystko zależy.

Przy brzegach ryby lubią siedzieć bo zawsze wpadnie tam jakiś robaczek, jakaś ochotka na dnie.

Na komercjach ryby potrafią być wszędzie bo z nudów pływają wszędzie, druga sprawa nikt nie karmi ryb na komercjach na 100 metrze od brzegu :)

• Like 1

• Administrators

@NPC to wszytko zalezy od akwenu jaki mamy, jego powierzchni, charakterytyki dna oraz położenia. Woda, wodzie nierówna i na komercjach można łowić i necić nawet na 500metrze. Ale to już inna bajka.