Jump to content

Obrotówki na drapieżniki

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Ten rok w spinnie chcę poświęcić obrotòwkom i po części woblerom.

Na targach widziałem że DAM złamał schemat i... oczy na pewno przyciąga, zobaczymy jak ryby będą pobierać.

20190201_145259.jpg.0902a66f2bf57e08e8e1b45a135bafe0.jpg

Kolejną marką w obrotowych przynętach jaką chcę sprawdzić jest Manyfik. 

• Administrators

Meppsy wiadomo. Klasyka :champagne-2010:

Manyfik ma inny korpus i niby dlatego fajnie pracuje pod wodą.

Probowaliscie obrotowek "abc"? 

Kilka lat temu kupowałem dużo bo są niedrogie. Robi je przemiły człowiek. 

Sprawują się nieźle, na moich okolicznych wodach szczupaki za nimi szalały. Zawsze mam je ze sobą i zazwyczaj dają rybkę. 

http://www.blystkiabc.pl

• Like 1

16 minut temu, jakub_wr napisał:

Probowaliscie obrotowek "abc"? 

Kilka lat temu kupowałem dużo bo są niedrogie. Robi je przemiły człowiek. 

Sprawują się nieźle, na moich okolicznych wodach szczupaki za nimi szalały. Zawsze mam je ze sobą i zazwyczaj dają rybkę. 

http://www.blystkiabc.pl

Na częściach od niego uczyłem się robić obrotówki. A te kotwice to czysta poezja, nie ma porównania na rynku w tym do droższych. Naprawdę są bardzo dobre.

Według mnie obrotówki ABC są lepsze od Mepps'ów pomimo, że tańsze.

• Like 1

• 9 months later...

Polecam hand-made'y od Rafała Ubika na fejsie (szybko dostępne, ok 10 zł za sztukę, robią robotę, już na nie miałam okonie, szczupaki i klenie)

I George Fish tez z fejsa, ale trzeba poczekać z 2-3 miesiące na zamówienie, jest bardziej "spersonalizowane" pod ryby i łowiska, które sami określicie, no i jest trochę drożej. Na razie miałam od niego jedną obrotówkę, fajnie dociążoną jedynkę z kropkowanym korpusem, która robiła szał w wodzie, ale niestety ją zerwałam, a nie miałam odczepiacza wtedy... :( teraz czekam na zamówienie, aż będzie gotowe w styczniu :P 

Powiem Wam, że już raczej nie kupuję obrotówek takich seryjnych w sklepach, bo widzę wielką różnicę na te hand-made'y. Ale np Meppsa nigdy nie miałam, a może powinnam sobie jakiegoś kupić dla porównania :P

• Like 1

George Fish używałem i to z dobrymi wynikami, mogę je polecić. Bardzo fajny kontakt i faktycznie pod daną wodę można zamówić sobie.

• Administrators

Na ostatnich zawodach na Koronowie spisał się pomarańczowy Manyfik na okonie. 

Generalnie przy obrotówkach mój ulobiony kolor to pomarańczowy lub z czymś łamany... Zaraził mnie tym kiedyś jeden koleś przypadkowy z którym pływalem na zalewie Mielimąka. 

Ostatnio w ręce wpadły mi tzw. "hiszpanki" sprawdzony dobry produkt Jaxona. Ten sam korpus co Mepps właśnie. 

Na Meppsy najwięcej ryb mam złowinych:champagne-2010: