Administrators Grendziu Posted February 4, 2019 Administrators Share Posted February 4, 2019 Ten rok w spinnie chcę poświęcić obrotòwkom i po części woblerom. Na targach widziałem że DAM złamał schemat i... oczy na pewno przyciąga, zobaczymy jak ryby będą pobierać. Kolejną marką w obrotowych przynętach jaką chcę sprawdzić jest Manyfik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Dla mnie podstawa to obrotówki od Savage Gear i Mepps, reszta to już testowanie. Chociaż D.A.M też fajne robi i mam w pudełku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 4, 2019 Author Administrators Share Posted February 4, 2019 Meppsy wiadomo. Klasyka Manyfik ma inny korpus i niby dlatego fajnie pracuje pod wodą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djbaloon Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Abu też fajne robi, kupowałem w DK ale testowałem u nas i wyniki były. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub_wr Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Probowaliscie obrotowek "abc"? Kilka lat temu kupowałem dużo bo są niedrogie. Robi je przemiły człowiek. Sprawują się nieźle, na moich okolicznych wodach szczupaki za nimi szalały. Zawsze mam je ze sobą i zazwyczaj dają rybkę. http://www.blystkiabc.pl 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 ABC na okonia dają radę i fajne wzory są robione. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 16 minut temu, jakub_wr napisał: Probowaliscie obrotowek "abc"? Kilka lat temu kupowałem dużo bo są niedrogie. Robi je przemiły człowiek. Sprawują się nieźle, na moich okolicznych wodach szczupaki za nimi szalały. Zawsze mam je ze sobą i zazwyczaj dają rybkę. http://www.blystkiabc.pl Na częściach od niego uczyłem się robić obrotówki. A te kotwice to czysta poezja, nie ma porównania na rynku w tym do droższych. Naprawdę są bardzo dobre. Według mnie obrotówki ABC są lepsze od Mepps'ów pomimo, że tańsze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikamo Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 Polecam hand-made'y od Rafała Ubika na fejsie (szybko dostępne, ok 10 zł za sztukę, robią robotę, już na nie miałam okonie, szczupaki i klenie) I George Fish tez z fejsa, ale trzeba poczekać z 2-3 miesiące na zamówienie, jest bardziej "spersonalizowane" pod ryby i łowiska, które sami określicie, no i jest trochę drożej. Na razie miałam od niego jedną obrotówkę, fajnie dociążoną jedynkę z kropkowanym korpusem, która robiła szał w wodzie, ale niestety ją zerwałam, a nie miałam odczepiacza wtedy... teraz czekam na zamówienie, aż będzie gotowe w styczniu Powiem Wam, że już raczej nie kupuję obrotówek takich seryjnych w sklepach, bo widzę wielką różnicę na te hand-made'y. Ale np Meppsa nigdy nie miałam, a może powinnam sobie jakiegoś kupić dla porównania 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 George Fish używałem i to z dobrymi wynikami, mogę je polecić. Bardzo fajny kontakt i faktycznie pod daną wodę można zamówić sobie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 2, 2019 Author Administrators Share Posted December 2, 2019 Na ostatnich zawodach na Koronowie spisał się pomarańczowy Manyfik na okonie. Generalnie przy obrotówkach mój ulobiony kolor to pomarańczowy lub z czymś łamany... Zaraził mnie tym kiedyś jeden koleś przypadkowy z którym pływalem na zalewie Mielimąka. Ostatnio w ręce wpadły mi tzw. "hiszpanki" sprawdzony dobry produkt Jaxona. Ten sam korpus co Mepps właśnie. Na Meppsy najwięcej ryb mam złowinych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts