jakub_wr Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Cześć, potrzebuję pomocy w poszukiwaniach lekkiej wędki match. Lekkiej to znaczy 160 - 190 gram bo chciałbym używać jej do zestawu z centerpinem, a tu istotne jest wyważenie. Wędka pod klenie, świnki i inne rzeczne potwory Idealnym rozwiązaniem wydaje się drennan acolute plus 4.20 - wędka przy tej długości waży 160 gram. Wiele filmów i opisów w sieci potwierdza ten wybór. Wędka nie jest tania wiec rozglądam się za jakąś alternatywą. Może macie jakieś sugestie ? Znalazłem w katalogu MAVERA coś takiego : Maver match mv-r 4.20 medium. Numer katalogowy 05665002 Parametry odpowiednie, waga też. Nie umiem jej znaleźć w sklepach. Rozważam też zakup jakiegoś modelu "retro" np. shimano power loop Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Skontaktuj się z Drapieżnikiem lub Amurem, może Ci sprowadzą tegp Maver-a. Luknij na kije Trabucco. Te z wyższej półki są raczej lekkie. https://sprzetlorpio.pl/product-pol-5621-Wedka-Sygnum-XS-Pro-Waggler.html https://sprzetlorpio.pl/product-pol-698-Wedka-Sygnum-XS-Prolite-Match.html Albo Tubertini https://sport-fishing.pl/produkt/1699/odleglosciowka-viper-match-4-20m-6-20g 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub_wr Posted February 7, 2019 Author Share Posted February 7, 2019 Arek , i to są propozycje. Rzeczywiście zapomniałem zajrzeć do oferty trabucco. Mam ich feededrki i wykonanie jest świetne. Może i matcha trzeba będzie przetestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 2 godziny temu, jakub_wr napisał: Arek , i to są propozycje. Rzeczywiście zapomniałem zajrzeć do oferty trabucco. Mam ich feededrki i wykonanie jest świetne. Może i matcha trzeba będzie przetestować. Jakub odnośnie Acolyte, moim zdaniem ta wędka sie nie nada do centerpina. Ta wędkę dobrze wytwarza kołowrotek grubo powyżej 330 gram. Centerpin Wilsona o ile kojarzę wazy mniej od 300 Oczywiscie wszystko zależy od upodobań wędkarza - jak to wyważenie powinno wyglądać Mam tego Drennana a jednak rozglądam sie za inna wędką ?? zajrze i zaufam chyba Arkowi. On tylko włoszczyzna i włoszczyzna ?? @jakub_wr Zaciagales moze informacji na temat tego kija ? Mial byś komplet ?? https://www.anglingdirect.co.uk/john-wilson-avon-quiver-deluxe a i cena nawet nawet ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Obejrzyjcie też kije Tubertini. Spory wybór ma https://sport-fishing.pl/ Kupowałem tam dwukrotnie i bez problemów, a i rabacik jakiś zawsze wpadł. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Zajrzę Arek zajrzę Rozgladam sie non stop ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub_wr Posted February 7, 2019 Author Share Posted February 7, 2019 5 godzin temu, MrProper napisał: Jakub odnośnie Acolyte, moim zdaniem ta wędka sie nie nada do centerpina. Ta wędkę dobrze wytwarza kołowrotek grubo powyżej 330 gram. Centerpin Wilsona o ile kojarzę wazy mniej od 300 Oczywiscie wszystko zależy od upodobań wędkarza - jak to wyważenie powinno wyglądać Mam tego Drennana a jednak rozglądam sie za inna wędką ?? @jakub_wr Wiesz co, jak patrzę na filmy z angielskich produkcji to prawie wszyscy mają ten kijek. Widziałam też zdjęcia jak jest wyważony z centerpinem. Macalem go w sklepie. Jest super. Nie upieram się przy nim bo jest drogi. Ale byłby idealny. Kijek John Wilson jest do rozważenia. Mógłbym zaryzykować. Ale nie wiem jak go kupić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 3 minuty temu, jakub_wr napisał: Wiesz co, jak patrzę na filmy z angielskich produkcji to prawie wszyscy mają ten kijek. Widziałam też zdjęcia jak jest wyważony z centerpinem. Macalem go w sklepie. Jest super. Nie upieram się przy nim bo jest drogi. Ale byłby idealny. Kijek John Wilson jest do rozważenia. Mógłbym zaryzykować. Ale nie wiem jak go kupić. Kurcze, nie wiem co myśleć bo nie mam centerpina zeby podwiesić pod Acolyte. Mam dwie długości bo i 13 jak i 14 Przy 13 kołowrotek 320 gramów jest jeszcze lekko za lekki do takiego wyważenia jak Ja preferuje. Moze do centerpina stosuje sie inne, a raczej na pewno. Tam lowisz z podniesiona szczytówka - może i faktycznie przepasować i nie potrzebne takie wyważenie jak do odleglosciowki Kijek JW fajny a zarazem uniwersalny, z tym ze jego wagi nie zauważyłem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Nie pomyśleliście chłopaki, by wkleić ciężarek doważający w korek dolnika? Shimano, drzewiej, dołączało dociążające podkładki pod kije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 (edited) 10 minut temu, ArekH napisał: Nie pomyśleliście chłopaki, by wkleić ciężarek doważający w korek dolnika? Shimano, drzewiej, dołączało dociążające podkładki pod kije. Ja już tak Arku dociazalem spina niedawno ? bez uszczerbku na „zdrowiu” Skracalem dolnik dla lepszej manewrowości i przy okazji dociazylem. Teraz to wszystko klejone na żywicach i ciężko zaślepkę zdjąć. Acolyte straciło by na wyglądzie przy ewentualnym odcinaniu zaślepki. Ale myśle nad tym nie poddaje sie ? Edited February 7, 2019 by MrProper 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts