Jump to content

Rzeka Warta

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

@ArekH i @Tench_fan jaka granatura koszyka minimalna, a jak mamaksymalna?

Wydaje mi się, że na wysokości Gorzowa rzeka jakby zwalnia za Santokiem po wpadku Noteci. Czyli u mnie jest jakby bardziej rwąca. Kto mnie nauczy lowić na rzekach.  HELP :champagne-2010:

Warta jest bardzo szybka. Oczywiście, znajdziesz miejsca na małą gramaturę. Np. na odcinku Gostkowic, trzeba wędkować albo na wsteczce, albo w nurcie. Darek. RZeka to nie jezioro. Tu niema recepty na wszystko. Dziś Tobie napiszę że koszyk 50 jest ok. Jutro, setki tam nie utrzymasz. Przyjedź w końcu. Pojedziemy, pogadamy. Ja nie jestem Stachu. Nie mam umiejętności przekazu w piśmie. Ch... ze mnie nauczyciel. Siądziesz, spytasz. W tedy wiem co tobie przekazać. 

• Like 3

15 minut temu, Grendziu napisał:

@ArekH i @Tench_fan jaka granatura koszyka minimalna, a jak mamaksymalna?

Wydaje mi się, że na wysokości Gorzowa rzeka jakby zwalnia za Santokiem po wpadku Noteci. Czyli u mnie jest jakby bardziej rwąca. Kto mnie nauczy lowić na rzekach.  HELP :champagne-2010:

Ja cię nauczę ? 

Podstawy znasz. Rzucasz i czekasz jak nic nie bierze kombinujesz ??

Podalem kij a marchewkę sam weź ??????

żartuje sam nie jestem rzecznym łowcą. Pare razy siedziałem na odrze ale bardziej na ujściu ( Szczecin ) na paru małych rzeczkach zawsze sie coś wydlubalo, mimo ze nie miał mnie kto pokierowac

Sam z chęcią bym podpatrzył feedera, a napewno już wypuszczanki  ??

• Haha 3

3 minuty temu, MrProper napisał:

bardziej na ujściu ( Szczecin )

Jak się nazywa odbyt świni?

Świnoujście.

Tak mi się przypomniało.

• Haha 1

• Administrators

Na dolnej Odrze uciąg jest słaby.  Wydaje mi się, że  50g dałoby radę.

Z tą Wartą mam problem wiekszy właśnie :champagne-2010:

5 minut temu, Grendziu napisał:

Pewnie ze dał by radę Ja miałem jakieś 8 gram ???

2 minuty temu, Grendziu napisał:

Uczysz się z opisów. Nie bezpodstawnie. Nie wiem, co dla ciebie jest Dolną Odrą. Wody okręgu Szczecin są ogromne. Jeśli idzie o rzeki, mają w kraju najdoskonalsze łowiska pomimo, że kłusownictwo kwitnie. Jeśli uda się je ograniczyć, mamy eldolaro. Są najbliżej morza. Tam ryby, wchodzą na zimowisko i się wycierają. Zresztą. Nie wyrywam się przed szereg. Robię jedynie za rzecznego łapacza i niech tak zostanie. 

• Like 1

2 minuty temu, MrProper napisał:

Pewnie ze dał by radę Ja miałem jakieś 8 gram ???

Czasem 80tkę Mi nosiło. To koszmarnie zmienne warunki. To, wody płynące. :champagne-2010:

• Administrators

Jak czytac główki z feederem na Warcie? O ile przeryłem książkę Wędkarstwo Rzeczne i coś tam spinningowałem. Tak na rzece z feederem poległem.

No i na rzekę jakbym jechal to pewnue na późną jesień jak komarów brak co wchodzą do oczu:221_see_no_evil:

• Administrators
3 minuty temu, ArekH napisał:

Uczysz się z opisów. Nie bezpodstawnie. Nie wiem, co dla ciebie jest Dolną Odrą. Wody okręgu Szczecin są ogromne. Jeśli idzie o rzeki, mają w kraju najdoskonalsze łowiska pomimo, że kłusownictwo kwitnie. Jeśli uda się je ograniczyć, mamy eldolaro. Są najbliżej morza. Tam ryby, wchodzą na zimowisko i się wycierają. Zresztą. Nie wyrywam się przed szereg. Robię jedynie za rzecznego łapacza i niech tak zostanie. 

Dolna Odra to Szczecin dla mnie. Tam to jest Eldorado. Nuda, same się wieszają. Byłem i ryba, za rybą. Wole wyzwanie i kombinować :champagne-2010:stąd pomysł na Wartę jak w tytule wątku :P

• Grendziu changed the title to Rzeka Warta