Administrators Grendziu Posted February 18, 2019 Administrators Report Share Posted February 18, 2019 Ileż ja się nasłuchałem o nowej Daiwa Tournament, chyba tygdnie non stop. (Kij do klasycznego feeder)Problem w tym, że nie było jej na targach jak i SLR-ki. A ja nie kupię w ciemno kija z najwyższej półki, na podstawie filmów. Na Srajweczke mam takiego focha, że nie kupię ponownie YNB. Szukam uzupelnienia kija do metody, który bedzie do średnich rzutów 40-60m. Długość w okolicy 330cm. Zastanawiam się nad dwoma kijami w bardzo przystępnej cenie. Oba macałem i były fajne. Pierwszy z nich to: Matrix Aquos Ultra C-Feeder 10 lub 11ft lub Aquos Ultra-C Waggler 11ft. Nawet jak mi nie przypasi, to jakos przeżyje, choc akcja na filmach taka jak lubię. Drugą opcją, ciut sztywniejszą jest Browning CK Method Feeder Lub Browoning CK Carp Ticker - krótki kij o doś dużej mocy. W ogóle to miałem pomysł, aby sprzedać wszystko. Kupic trzy sphere o różnych gramaturach i koniec na zawsze z zakupami A za daiwą i tak tęsknię i tak Miało byc o method feeder, a wyszedł misz/masz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted February 19, 2019 Report Share Posted February 19, 2019 @Grendziu też myślę o kilku kijach. Potrzeby mamy skromne. Rzeka, method i klasyk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 19, 2019 Report Share Posted February 19, 2019 Eeeeee tam, a ja tam lubię mieć dużo barachła w kantorku. Jak mi się jedne opatrzą, chowam do szafy na kilka tygodni aż zatęsknię i wędkuję na inne. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 19, 2019 Author Administrators Report Share Posted February 19, 2019 1 godzinę temu, Splot napisał: @Grendziu też myślę o kilku kijach. Potrzeby mamy skromne. Rzeka, method i klasyk. To do metody kup jeden z wymienionych, a ja drugi i w razie czego się wymienimy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 19, 2019 Author Administrators Report Share Posted February 19, 2019 Matrix na targach kupił mnie między innymi tym, że przy wędkach w wybranych modelach były kołowrotki, można było machać nie na sucho bez kręciołka, tylko tak jak to powinno być. Większość wystawców ma osobno wędki i osobno kołowrotki. A odzwierciedlenie najtrafniejsze jest podczas prezentacji całego zestawu. Kilka razy zdarzyło się, że kij mi pasował, a nad wodą po zakupię już miałem jakieś esy do niego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 19, 2019 Report Share Posted February 19, 2019 Czym się dla was szczególnie wyróżnia kij do "Method" Ja, jakoś nie kupuję tego określenia że pod taką technikę, jest specjalistyczne wędzisko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 19, 2019 Author Administrators Report Share Posted February 19, 2019 1 godzinę temu, ArekH napisał: Czym się dla was szczególnie wyróżnia kij do "Method" Ja, jakoś nie kupuję tego określenia że pod taką technikę, jest specjalistyczne wędzisko. Jest jakby bardziej sztywny przy rzutach. Wtedy dokladniej się rzuca. Niestety przy holu też powinien byc bardziej sztywny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub_wr Posted February 19, 2019 Report Share Posted February 19, 2019 Kiedy zrobił się szum wokół metody zakupiłem na próbę jeden podajnik a żeby nie iść w koszty ( bo nie wiem czy mi się spodoba ) zamontował zestaw na odległościówkę 3.90 Złowiłem na tą wędkę kilka pięknych karpi i rekordowego w swojej historii jesiotra. Podejrzewam że i na bambusa dałoby się łowić z podajnikami do metody. Też nie wiązałbym się z nazwami na kijkach bo producenci piszą to co chcemy przeczytać 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 19, 2019 Author Administrators Report Share Posted February 19, 2019 35 minut temu, jakub_wr napisał: Kiedy zrobił się szum wokół metody zakupiłem na próbę jeden podajnik a żeby nie iść w koszty ( bo nie wiem czy mi się spodoba ) zamontował zestaw na odległościówkę 3.90 Złowiłem na tą wędkę kilka pięknych karpi i rekordowego w swojej historii jesiotra. Podejrzewam że i na bambusa dałoby się łowić z podajnikami do metody. Też nie wiązałbym się z nazwami na kijkach bo producenci piszą to co chcemy przeczytać Ale na tym polega cała zabawa? My się dajemy nabierać, inni zarabiają. I jest ok. Żyłki, plecionki, kołowrotki, wędki, spławiki, zanęty wszytko jest dedykowane do czegoś, fajnie opakowane i sprzedawane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 19, 2019 Report Share Posted February 19, 2019 17 minut temu, Grendziu napisał: fajnie opakowane i sprzedawane Gdy byś miał buty Method, to byś kulasa nie skręcił. A Ty zabiegałeś w trampkach na ryby i stąd problemy. 1 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts