Administrators Grendziu Posted February 21, 2019 Administrators Share Posted February 21, 2019 Przesiewać czy nie zanętę do klasycznego feedera? Jesli tak, to ile razy i w jaki sposób Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Ja przesiewam. Zawsze. Przesiewam na sicie 4mm i nie zauważyłem potrzeby, by był sens drobniej, a jeśli już, to 3mm. Żadnego przesiewania kilka razy, tym bardziej na kilku sitach o różnej wielkości oczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Używam sit Lorpio. Są cięte, nie plecione. Mam 5 i 3 mm. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 21, 2019 Author Administrators Share Posted February 21, 2019 Ja przesiewałem kiedyś i jakbym mial wtedy lepsze wyniki. Jedną z metod idealinie pracującej zanęty jest zrobienie błota z ziemi i dodawanie suchej do czasu aż nie zrobi się dobra konsystencja do lowienia plus przesianie. Kurna ja zawsze robiłem na odwrót tzn delikatnie przemaczałem zanętę i dodawałem do tego suchej ziemi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 W spławiku zawsze zanętę przecieram, natomiast kiedy biorę pickery/feedery wszystko zależy od tego jak leży hehehe, czyli od tego czy mi się chce, co nie zawsze się zdarza Mimo wszystko sita mam zawsze przy sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 (edited) Podłączę się nieco do pytania: "zgubiłem" gdzieś sito, nie pamiętam ani wielkości oczek ani gdzie jest. Jaką wielkość oczek polecacie jako uniwersalne sito? 3 mm ? Edited February 21, 2019 by NPC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 21, 2019 Author Administrators Share Posted February 21, 2019 @grychu mnie jest odwrotnie. Zawsze zapominam sita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 1 godzinę temu, NPC napisał: Podłączę się nieco do pytania: "zgubiłem" gdzieś sito, nie pamiętam ani wielkości oczek ani gdzie jest. Jaką wielkość oczek polecacie jako uniwersalne sito? 3 mm ? Okiem amatora pełną gębą - wydaje mi się, że 4mm starczy (jeśli zależy mi na trochę drobniejszej zanęcie, to przecieram jeszcze dodatkowo przez sito 3mm) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub_wr Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 A jakie sito do metody ?:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 24, 2019 Author Administrators Share Posted October 24, 2019 Dnia 21.02.2019 o 20:10, NPC napisał: Podłączę się nieco do pytania: "zgubiłem" gdzieś sito, nie pamiętam ani wielkości oczek ani gdzie jest. Jaką wielkość oczek polecacie jako uniwersalne sito? 3 mm ? Planuję kupić nowe 3mm i 4mm, co polecacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts