Jurek Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 (edited) Zakładam ten wątek w celu nie zaśmiecania Off TOOPEM innych. Proponuję przenosić się tutaj z dyskusjami wykraczającymi poza ramy wątku autora. Jeżeli to dobry pomysł to ok., jeżeli admin uzna,że nie to tyż ok. @Kotwic w kąciku literackim : "Starych słów wpisano wiele, historyczni przyjaciele, wątek rybny, lekkie pióro, opowieści takie górą. Głowa szuka rymu, wątku, nawołując od początku by w to dzieło się pogrążyć i za bohaterem dążyć. Czy to Pan jest czy też kmieć, to autorze słowem świeć. Ty opowiesz, ja poczytam i wtedy będziemy kwita. " ---------------------------------------------------------- Czy to Kotwic czy kotwica ? Świetnym tekstem nas zachwyca ? Mi z wrażenia spadła myca ! Ale szpryca, ale szpryca !!! Brawo kolego !!!! Nie marnuj niewątpliwego talentu ! Jak czujesz bluesa to z jazzem też Ci pójdzie świetnie, na pewno masz mnóstwo tematów do przelania na papier w formie opowiadań. Edited March 6, 2019 by Jurek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Jurku drogi, dobry Panie, na nic moje wierszowanie, kiedy ja się znam na rybach i wśród ryb ugrzęzłem chyba. Siądę w domu, "komp" odpalę i wśród tych wpisów nawale, znajdę słowo, wierszyk, zdanie i stąd moje wierszowanie. W głowie gdzieś zagrają słowa, z palców spłynie treść gotowa. Czasem nie wiem czemu? Po co? W głowie rymy te łomoczą. Ledwie kilka chwil czytania, a już we łbie się wyłania taki krótki zdania szyk, by coś odpowiedzieć w mig. Słowo słowu rymem będzie i nie będzie to orędzie. Ledwie kilka kropli duszy która czasem głowę ruszy. Liche rymy, zgłoski dzikie, jam nie wieszczów zawodnikiem. Ale czasami się zdarzy, że się "wierszyk" ów przydarzy. 3 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted March 7, 2019 Author Share Posted March 7, 2019 Jakie liche, jakie dzikie ? Toż to rymy znakomite ! Szkoda, szkoda, że do licha, Nie chcesz tutaj zakotwiczać! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted March 15, 2019 Author Share Posted March 15, 2019 (edited) @ArekH Cd. Rozmowy z Miłego Dnia: A co u Ciebie z innym poziomem ? Już była, czy jeszcze przed Tobą upojna, urodzinowa noc.? 1000 g kabanosów + kogiel mogiel z 5 jaj polecam !! I koniesznie setyszka i ogóryszek ! Stary pierniku ! Edited March 15, 2019 by Jurek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 Jurek. Starsza Pani stała się bardzo wymagająca. A może ja już za lichy jestem? Ważne, że oboje udajemy że wyszło super. Co nam pozostało? Chyba jedynie wspominki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 (edited) Cd.z wątku Radka " moje zabawy słowem " : Hej , ho na @Grendziu -a łodzi, Hej @Kotwic tak zawodzi : Hej, ho - nie ne bądz dziś trutniem, Bo suszy mnie okrutnie ! , Edited April 2, 2019 by Jurek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 @Jurek mnie woła do wierszy, lecz jam jest w wierszach nie pierwszy. Ot piszę , literki składam i czasem rymy układam. Ot proste to rymowanki lub prostych słówek składanki. Zwłaszcza gdy jest chwila czasu a pociąg mknie śpiesznie wśród lasu. Jezioro za oknem mija i rzeka i ziemia niczyja. Powrócę do domu, odpocznę, a jutro znów pracę rozpocznę. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sołtys stan Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 (edited) Fajnie sobie tutaj dyskutujecie Czasem nawet rymujecie Czas to pewnie zabiera Ale pewnie tego Wam nie brakuje Bo jak się czasem dobrze dysponuje... Poza tym nikt tu nie umiera A nuda pewnie doskwiera ?? No to co robić macie ... Na żadnych instrumentach nie gracie.. To sobie piszecie Niczym się nie przejmujecie A czasem jeszcze wędkujecie ?? Czy już tylko karierę poety planujecie ?? Ze tak sobie ino rymujecie i rymujecie ... : Edited April 2, 2019 by Sołtys stan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 (edited) Widzicie @Sołtys stan - ie, Tak to w życiu bywa, Jednemu czasu stanie, Drugiemu ...ubywa. Sto razy bym wolał, Nad wodę, ryby łowić, Niż siedzieć na d....e I Wam tu... swawolić. Ale kiej nie mogę, kiej zdrowia nie starcza, To mnie chociaż rymnąć raz na dzień wystarcza, Więc siedz nad swoją river i mocz swego kija, I ciesz się, że życie w zdrowiu Tobie mija, Edited April 2, 2019 by Jurek 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Sołtys nad stany w wiersz jest wrabiany. Słów parę skreślił nie koniec pieśni. Pójdzie nad "river" i będzie ryba. Bo Sołtys łowić potrafi chyba. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts