Jump to content

Kompedium wiedzy o rybach

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Sprzedając "mój ulubiony" dom z widokiem na Wartę otrzymałem świetną książę od byłego właściciela...

Skąd czerpiecie wiedze? Ja wiem, że dziś YT i fachowcy, fejs, instagram, fora oraz... 

Czy ktoś w tym kraju jeszcze czyta ksìążki, prasę drukowaną? Bo wczoraj w antyradio jak podawali dane, to był dramatO.o

Swoją drogą internety tak nas ogłupiają, że niedługo nawet nie będziemy umieli się bez pomocy smartfona "odlać"...

20190327_063656.jpg

20190327_063713.jpg

• Like 3

Sam wole książkę ( czy to wędkarstwo czy akwarystyka itp) wydaną przez wybitnych lub naukowców tej dziedziny. Wyciągam wnioski, wiedzę dopasowuje do siebie

W chwili obecnej częściej  korzystam z internetu, skrzętnie analizując zawartosc

Bo w dobie internetu namnożyło się tylu fachowców online, ze dla niektórych zielona konopia jest jakaś dziwna ? No tak do tej pory używał kupnej gotowej do użycia 

• Like 1

Chciałem właśnie kiedyś założyć temat byście polecili wartościowe książki o rybach. Co lubią, gdzie przebywają, kiedy się trą, co jak, gdzie i czemu.

Z samych wypraw nad wodę nie zawsze i nie wszystkiego się dowiemy.

Szczególnie interesuje mnie lokalizacja poszczególnych gatunków na wielkich zbiornikach czy to naturalnych czy zaporowych. No i rzeka.

• Like 1

Przez chwilę zastanawiałem się czy to odpowiedni wątek, ale wygląda na to, że w tej książce jest dużo opisów ryb i stworzeń wodnych. 

Będzie co czytać w pociągu i wieczorami.

TimePhoto_20190401_105406.jpg.a0aaca0c6426a32d6283d3fdfb7940f5.jpg

• Like 3

• 5 months later...
Może to nie format książkowy, ale artykuł jest ciekawy i sporo wyjaśnia.
Tym bardziej warto przeczytać, zanim pojawią się kolejne sensacje telewizyjne.
http://www.infish.com.pl/news/wizyta-reporterów-z-magazynu-śledczego-anity-gargas-tvp1
Czytałem na FB. Tekst sporo wyjaśnia, tylko boję się że niektórych i tak to nie przekona, a na pewno nie Panią Anitę. Aż jestem ciekaw jak zostanie przedstawiony (zmanipulowany) wywiad w programie.

13 minut temu, ArekH napisał:

Karwafa! Dr. Zgon wrócił:icon_arrow1:Witamy Piotrze!!!!!!!!!!!!!!!! :champagne-2010:

W przerwach między karmieniem jesiotrów i innych rybek, zaglądam na forum.
Jak zwykle za dużo pracy sobie zrobiłem i zaległości mam wszędzie. >:(

8 minut temu, elvis napisał:

Czytałem na FB. Tekst sporo wyjaśnia, tylko boję się że niektórych i tak to nie przekona, a na pewno nie Panią Anitę. Aż jestem ciekaw jak zostanie przedstawiony (zmanipulowany) wywiad w programie.

Też się tego obawiam Elvis. Nie dość temat rzeczowo i dość dokładnie opisali autorzy artykułu (Tomek i Marek), to już się okazuje, jak wielu ludków nie potrafi zrozumieć treści.:P
Pewnie teraz na FB i forach wędkarskich będą wielkie dysputy o tym, kto wie lepiej, albo jak to gdzie indziej robią. :D