<º)))>< Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Witam Nie dawno wjechała tyczka od Pana Pawła z E-Amura, tytułowa MAPowska 8,5 metrowa mocna, krótka tyczka karpiowa. Chodzi o zeszłoroczną wersję Competition Power Margin 8.5m. Na ten rok zastąpiła ją już inna, po liftowa ale żeby nie mieszać nazewnictwem to nie będę podawał nazwy Kij ma 8.5metra plus dopałka 1.6m co łącznie daje lekko ponad 10 metrów mocnego kija. Warto zwrócić uwagę na mega smukłą konstrukcję wędziska - nie całe 40mm średnicy na ostatniej sekcji. Dla jednych to zaleta, dla innych wada - czemu wada? Tak cienkie i wąskie blanki potrafią nie raz "uciekać" spod łokcia podczas wstępnej fazy holu. Mnie osobiście to nie przeszkadza i jakoś daję radę Marzą mi się dolniki w marginach takie, jak w topowej Sphere G1 - kwadratowa ostatnia sekcja Wg danych technicznych podstawowe 8.5m waży nie całe 500gr (488) co daje o ponad 150gr mniej niżeli moja "topowa" Prestonowska Response Margin 8.5m a różnice w cenie "czuć" Co do samego "pakietu" - dostajemy tyczkę z dwoma uzbrojonymi w tuleje topami. Side puller'a nie/stety należy wykonać samemu. Średnica wewnętrzna tuleji to 4mm. Guma 3,8mm Colmica swobodnie się przemieszcza Długość transportowa to około 180cm, jak to tyczki Troszkę fotek wraz z moimi opisami (sorki jak komuś przeszkadza..) Taki zestaw otrzymujemy (aha - dopałka mieści się na styk wraz z podstawową wersją tyczki plus dodatkowym topem w pokrowcu - wszystko w tubach) Dwie tuby a w nich małe conieco Zacznijmy od Topów - 2 elementowe, typowo karpiowe Sztuk w ilościach - dwie Wzmocnienie łączenia topa Wklejona tuleja - 4mm średnicy wewnętrznej Guma 3.8mm bez problemów działa Specjalnie wzmocniona część topu pod side puller'a, Dremel w końcu się przyda Przechodzimy do królowej Ta tyczka powinna w koronie łowić Cały zestaw w pełnej okazałości Długości sekcji - z jednej strony są ustawione równo z drugiej widać różnice w długościach Troszkę inna perspektywa Widać grubości ścianki Nie, nie mierzyłem jeszcze Ponumerowane sekcje przy łączeniach Zestaw "poszerzony" dopałką która ma 1.6m i pełna długość to ~10.1m W tym miejscu trzeba zaznaczyć jedną jedyną wg mnie wadę - całej tyczki nie zmieścimy niestety w dopałce. Blokuje się w tym miejscu, szkoda bo dla mnie takie rozwiązanie było by kapitalne, no ale wszystkiego nie można mieć A tutaj fotka pokazujący "zwis" tyczki na pełnej długości.. niestety samemu ciężko jakoś to w miarę ustawić.. Nie znam się aż tak na tyczkach bo sam zacząłem łowić na marginy pod koniec ubiegłego sezonu i.. żałuję że tak późno Kapitalna metoda o której trzeba na prawdę sporo poczytać żeby cokolwiek ogarnąć.. Zupełnie inne łowienie, feedery mogą nie istnieć Za nudno No i to tyle ode mnie Chciałbym podziękować Panu Pawłowi i jego małżonce za to że w takiej a nie innej cenie mi tego kija ogarnęli. Już dawno temu mi ją Pan Paweł polecał a ja się opierałem... Mam nadzieję że będzie łowna Pozdrawiam 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Super prezentacja Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 19, 2019 Administrators Share Posted April 19, 2019 Jeśli autor wpisu pozwoli, to po drobnych korekta h ląduje na głównej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
<º)))>< Posted April 19, 2019 Author Share Posted April 19, 2019 1 minutę temu, Grendziu napisał: Jeśli autor wpisu pozwoli, to po drobnych korekta h ląduje na głównej Zgoda na lądowanie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Dobra robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 20, 2019 Administrators Share Posted April 20, 2019 @<º)))>< https://dlaryb.pl/portal/news_2/tyczka-karpiowa-map-competition-power-r221/ Połamania 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 Dwa razy w życiu przymierzałem się do tyczki, dwa razy miałem odpowiedni budżet i niestety zawsze coś stanęło na przeszkodzie (życie). Kilka razy miałem możliwość trzymania i spróbowania swoich sił w tej metodzie nad wodą i można powiedzieć, że się zakochałem... Dla mnie, zadeklarowanego spławikowca, łowienie długą wędką to bajka i kto wie, może za jakiś czas, jak uda się coś znowu odłożyć, może takie cudo trafi w moje łapska.@<º)))>< samych takich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sołtys stan Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 Ja tam łowię na spławik od dziecka i jakoś mnie do tyczki nie ciągnie. Ale ja zawsze byłem jakiś dziwny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 11 godzin temu, Sołtys stan napisał: Ja tam łowię na spławik od dziecka i jakoś mnie do tyczki nie ciągnie. Ale ja zawsze byłem jakiś dziwny Nie jesteś sam, miałem okazję kilka razy spróbować. To nie moja bajka. Ja nawet za batem nie przepadam. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrProper Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 14 minut temu, Semi napisał: Nie jesteś sam, miałem okazję kilka razy spróbować. To nie moja bajka. Ja nawet za batem nie przepadam. Przy bacie się dowiedziałem że wędkarstwo to "ciężka robota" A ja preferuję relaks, więc tyczka pozostaje w sferze - jest bo jest taka metoda połowu 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts