Zola67 Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Przymierzam się do kupna kolowrotków z wolnym biegiem zależy mi na tym by miały dość silny hamulec oraz by były lekkie i mieściły koło 200m/0,25. Jakieś opinie? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Szukasz opinii o tylko tych dwóch? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zola67 Posted June 27, 2019 Author Share Posted June 27, 2019 Tak lub innej okumy z takimi parametrami Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Te Okumy to prawie to samo. Z ich oferty w tym podobnym budżecie Barbarian/Ceymar w w zależności czy chcesz podwójną korbę czy pojedyńczą. Jest jeszcze Longbow, ogólnie jest sporo opinii o tych modelach i poza drobnymi minusami to dobry wybór cena/jakość niezależnie od modelu. Raczej kieruj się wyglądem i wagą jeżeli mieści tyle żyłki. Silny hamulec czyli jakie ryby chcesz łowić? Zawsze można wymienić podkładki na węglowe. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zola67 Posted June 28, 2019 Author Share Posted June 28, 2019 Ryby wszystkie ale na komercje też jeżdżę a są tam Karpie koło 10kg i zmam różnicę między holem karpi 6kg na kołowrotku o hamulcu 6kg a 9kg. Spoko dzięki za info. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Rozmiar który proponujesz czyli 4000 nie ma mocnego hamulca ale wystarczający mocny by urwać żyłkę o realnej grubości 0,25 mm. Rozumiem, że istotna jest waga a to blokuje większe kołowrotki. Jeżeli łowisz więcej większych ryb to zalecałbym pojedyncza korbkę - większa dźwignia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zola67 Posted June 28, 2019 Author Share Posted June 28, 2019 Tak też zrobię Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts