Administrators Grendziu Posted November 27, 2015 Administrators Share Posted November 27, 2015 Dobry pokrowiec do wędek to połowa sukcesu w ich chronieniu. Dobór jest niezwykle trudny. Mamy pokrowce sztywne, miękkie, jedno lub wielokomorowe, tuby specjalne, do wędek jedno, dwu lub trzy składowych. Sam posiadam ostatnio dwa pokrowce sztywne cztero komorowe MILO - i oprócz wędek mam tam podpórki do wędek jakieś ramiona. Jeden z nich zawsze wkładam do auta, w zależności czy idę na białe ryby czy na spinna. Jak dla mnie ok, no może bym się trochę przyczepił co do szerokości miejsca na kołowrotki, ale generalnie bardzo funkcjonale. Co Wy byście zaproponowali? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Osobiście posiadam 3 pokrowce (od zebrało się przez lata ) Jako główny służy wypust Dragona. 3 komory, lekko usztywniane ścianki, dodatkowa kieszeń na parasol lub podpórki. Niezwykle pojemny i starannie wykonany, mój służy już 3 lata bez jakiś wyraźnych śladów użytkowania. Drugi to pokrowiec Behr. (jak na zdjęciu tylko 2 komory). Jest krótszy od Dragona Posiada po bokach 4 kieszenie + długą na podpórki. Transportuję w nim moje krótkie feederki 330cm. Dużą jego zaletą są właśnie kieszenie. Na upartego można się obyć bez dodatkowej torby. Trzeci to zwykły jednokomorowiec, staruszek, ostał się z poprzednich sezonów. Patrząc na ofertę teraz dostępną, jakbym miał wybierać to zastanawiałbym się poważnie nad pokrowcem typu karpiowego. Wg. mnie świetnie chroni kije nawet uzbrojone. Kołowrotki mają swoje miejsce. Ale jest to jednak spory pokrowiec i musimy tu rozważyć nasze możliwości transportowe. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 28, 2015 Author Administrators Share Posted November 28, 2015 Na zdjęciu świetnie się prezentuje ten Behr - też pewnie będę szukał jakiegoś karpiowego za jakiś czas, pod duże młynki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Patrz na wypusty Anaconda. Mają dość ciekawe w rozsądnych pieniążkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 30, 2019 Author Administrators Share Posted November 30, 2019 Zamówiłem Daiwa Tournament 2+2 Rod Feeder Holdall 196cm, a zasadzie Aga ma mi sprezentować na imieniny i święta ???, więc chyba byłem bardzo grzeczny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts