Zola67 Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Ludzie mam problem po kilku godzinnym wedkowaniu nie mogę rozszczepic wędki 3 składowej Trabucco. Jakby się spigot zapiekł czy coś. Co robić? Nie chce nic na siłę kombinować bo pewnie mi pęknie przy przelotkach. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 Spróbuj we dwóch. Trzymać blisko złącza i z wyczuciem kręcić w przeciwnych kierunkach. Ewentualnie podgrzewać suszarką zewnętrzny element. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 (edited) Masz kogoś do pomocy, jeden skład Ty drugi pomocnik i delikatnie obkręcać, gumowe rękawiczki pomogą utrzymać kij. Ostatnio bratankowi pomagałem spina rozkleszczyć. Staraj się przed każdym złożeniem kija czyścić szmatką spigot. Edited August 12, 2019 by Semi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes77 Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 Dla zawodowców był kiedyś grafit w płynie, by ich tyczki się nie zakleszczały (nie wiem czy jest jeszcze na rynku, bo go nigdy nie używałem). Ja znam jeden sposób, sprawdzony na własnej "skórze". Część "męską" nacierasz grafitem ze zwykłego ołówka i po problemie, nie dziękuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 12, 2019 Administrators Share Posted August 12, 2019 1 godzinę temu, Grzes77 napisał: Dla zawodowców był kiedyś grafit w płynie, by ich tyczki się nie zakleszczały (nie wiem czy jest jeszcze na rynku, bo go nigdy nie używałem). Ja znam jeden sposób, sprawdzony na własnej "skórze". Część "męską" nacierasz grafitem ze zwykłego ołówka i po problemie, nie dziękuj Ja tam wolę cięcie boschem, no ale każdy ma swoje "męskie" zabawki czy też inne ołówki ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 1 godzinę temu, Grzes77 napisał: Dla zawodowców był kiedyś grafit w płynie, by ich tyczki się nie zakleszczały (nie wiem czy jest jeszcze na rynku, bo go nigdy nie używałem). Ja znam jeden sposób, sprawdzony na własnej "skórze". Część "męską" nacierasz grafitem ze zwykłego ołówka i po problemie, nie dziękuj Nie dalej jak wczoraj widziałem w sklepie MATCH PRO więc jest, istnieje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 2 godziny temu, Grzes77 napisał: Dla zawodowców był kiedyś grafit w płynie, by ich tyczki się nie zakleszczały (nie wiem czy jest jeszcze na rynku, bo go nigdy nie używałem). Ja znam jeden sposób, sprawdzony na własnej "skórze". Część "męską" nacierasz grafitem ze zwykłego ołówka i po problemie, nie dziękuj Nie wiedzialem, że jestem zawodowcem Grafit w płynie znalazłem w internecie z firmy Mikado. Gdzieś mam właśnie grafit w płynie firmy niewiadomej że względu na starość opakowania. Jak płyn wyparuje dolewamy czystego acetonu. Grafit się nie zepsuje i jedno opakowanie starczy nam na lata. Podpisuje się obiema rękami pod wskazówka Arka. Można też posłuchać Grendzia i kątówką ją. A co się będziesz pitolil w tańcu. Najwyżej kupisz nowa z firmy na D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zola67 Posted August 13, 2019 Author Share Posted August 13, 2019 Udało się. Rękawice i po problemie. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts