Jump to content

Rugia - wyprawa z wędka i....

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Z 2 tygodnie temu miałem propozycję na Rugie z przewodnikiem, od tego zacząłem też m. In. Inny wątek, a teraz dochodzi do wstępnego umówienia. Łódka jest, silnik jest, chęci są, brakuje doświadczenia i mimo wszystko sprzętu. Czas się zbroić.

Jak ktoś coś fajnego wrzuci z sieci będę wdzięczny. 

Obawiam się, że sprzętowo za bardzo nie jestem przygotowany... 

Rugia! Miejsce skrywane w głębokiej tajemnicy przed światem, szczególnie przed Niemcami, którzy w swej niewiedzy złupili Szwecję z ryb, powodując niechcący wzrost akcji producentów chłodziarek.

Rugia to jeszcze cięższa woda niż Stora Lee, jak mniemam po rozmowach z mało medialnymi wędkarzami. Nie da się  bez szczęśliwego przypadku, bądź wcześniejszych namiarów, ogarnąć takiej wody. A już na pewno nie - w ciągu tygodnia, czy dwóch.

• Administrators

Te Łysy z B.... czyli skądś tam trzk kupić kombinezon, i teraz jaki.
Czy termiczny sam, czy też pływający.....

Najbliżej mi do tego w sumie ze względu na cenę:
http://pleciona.pl/pl/p/Kombinezon-IMAX-Wave-Floatation-Suit-XL-1-czesciowy/27263 i przyzwolenie od @Grzes77

ten znowu jest ponoć mega ciepły i to wiem, z potwierdzonego źródła...
http://pleciona.pl/pl/p/Kombinezon-Imax-Thermo-Suit-2cz-XXL/14993

Służy mi już jakiś czas. Dotąd bez zastrzeżeń. Mój jeszcze nie prany, jedynie gąbką ogarniany przy zabrudzeniach. Z tego co na metce, to trzeba w letniej wodzie prać. 

• 2 years later...
  • Administrators

Wyjazd 17-20lutego, mam jedno wolne miejsce na łódce, aktualnie w blokach startowych stoją 4 łodzie i czekamy na wyjazd. 

Koszt szacowany za wszystko, paliwo dojazd, noclegi, jedzenie, pozwolenie na pływanie około tysiak plus zł..

Jeśli ktoś chce to proszę o kontakt max do końca miesiąca.

Ja jestem w zawieszeniu, ze względu na koszty z moim wypadkiem, choć jakaś chęć tam się tli.