Administrators Grendziu Posted August 29, 2019 Administrators Share Posted August 29, 2019 W nocy spontan i decyzja wyjazdu. Miał być Malbork z widokiem na rzekę Nogat, rano już nie było miejsca, no to szybka zmiana miejsca i lecimy do Kąt Rybackich na ul. Portową. Wiem, że od tej strony jest rezerwat, ale nie doczytałem, że nie wolno niby łowić, choć jak jest rezerwat... W razie czego pojadę do Frąborka czy coś. Mam spinn, więc gdzie będzie wolno to trochę się pobawię w chwili wolnej. Generalnie chce zobaczyć naturalny zalew wiślany zanim go popsują, wędki są dodatkiem i nawet nie wiem czy zarzucę gdziekolwiek. Fotorelacja wkrótce, jeszcze jest ponad 200km. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 (edited) Lubię Kąty i kiedyś w zalewie łowiłem z plażyczki kawałek za Kątami w stronę Krynicy Morskiej, czy teraz nie ganiają nie wiem. W Kątach na przystani okonie na boczny trok łowiłem, trafiały się ładne garbuski, żonę posadzisz na ławeczce rybaka a sam polatasz ze spinem. Edited August 29, 2019 by Semi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 29, 2019 Author Administrators Share Posted August 29, 2019 Ma widok na port z balkonu i to już jest pierwszy plus wyprawy ??? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 29, 2019 Author Administrators Share Posted August 29, 2019 Plaża najbardziej na wschód Polski zdobyta w miejscowości Piaski, kij też się przez chwilę moczyły, ale same ziele. Dobrze, że nie wziąłem feederów tutaj. Wyczaiłem w pobliżu wypożyczalnie sprzętu wodnego. Widziałem rowerek wodny, jak czas i aura pozwoli to może wypłynę w sobotę z rana lub jutro pod wieczór. Już żałuję, że nie zabrałem Deeper ze sobą, choć może i dobrze, bo bym płynął i płynął... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 30, 2019 Author Administrators Share Posted August 30, 2019 Spojrzałem z rana na wypożyczalnie, poza cenami szału na mnie nie zrobiła, więc pływać bez deeper nie będę. Generalnie w porcie wyczaiłem kilka miejscówek, gdzie jest mniej moczarki i tam rzucałem prze 1,5h na zmianę z Juniorem. Przetestowaliśmy wszystko co mamy, jedno podbicie, czas szukać sklep "z bocznym tokiem" trza kupić kilka paprochów i powalczyć z rana. Można by rzec Panie tu nie ma ryb, a jednak i w sklepie i w łodziąch rybackich z rana były do kupienia - leszcz 5zł za kg, okoń 14zł za kg i karaś Japonięc ceny nie pamiętam. Dziwne, że tyle japońców tu być.... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 30, 2019 Author Administrators Share Posted August 30, 2019 Drżyjcie pasiaki nadchodzę dozbrojony Zdjęcie sklepu wstawiam w Stegnie specjalnie, bo nie idzie odszukać. Pani powiedziała, że bardzo słabo z rybami, za równo u rybaków jak i wędkarzy... Na pytanie, a kto temu winien odpowiedź w 10tke. "No ludzie przecież... ???" bez zganiania na turystów, tubylców, rybaków i innych wedkarzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 @Grendziu a gdzie fiolety, perły i herbata z pieprzem? Jakieś same niełowne kolory okoniowe kupiłeś. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 30, 2019 Author Administrators Share Posted August 30, 2019 2 godziny temu, Semi napisał: @Grendziu a gdzie fiolety, perły i herbata z pieprzem? Jakieś same niełowne kolory okoniowe kupiłeś. 10 sztuk i na obrotówki srebrnąna nic innego nie pobierały 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 31, 2019 Author Administrators Share Posted August 31, 2019 @ArekH recenzja specjalnie dla Ciebie. Za oknem jest sklep z rybami i wedzarnia oraz osobno smażalnia, jedynego właściciela w całym porcie. W smazalni rybka z piwem i frytkami około 40zł... W sklepie co godzinę dostawa świeżych ryb plus wędzonych, łosoś ze zdjęcia był robiony na zimno, wyszedł taniej niż obiad w smażalni, a rybki wędzone świeże tak pyszne, że nawet śledź mi tak smakował... To gdzie mam się stołować nad morzem w resteuracjach, jeśli tutaj taniej i smaczniej. Przez 11h non stop sprzedaż łącznie z niedzlami, przemiłał ryb niesamowity. I cały czas są kolejki w sklepie czy to czwartek czy weekend... Doskonała lokalizacja, dziwne, że jest monopol na to miejsce jednego własciciela. Obliczylem nawet obrót sklepu wg pewnego schematu i jestem w szoku jaką kasę robię ten punkt. Ake tylko ten punkt i ta lokalizacja.... Gdyby patrzeć tylko na ten punkt, to rybactwo Panie @Kotwic robi taką kasę, że Mucha nie siada. Około 750tyś obrotu miesiecznie min w sezonie z jednego sklepu Lol to są tylko moje wyliczenia, oby nie bylo??? i fajnie, super za pomysł. Wracając do ryb, pyszne, gdybym jechał przez Gorzów to byś miał rybkę dziś na kolację na bank, jednak lekko nie po drodze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 1, 2019 Author Administrators Share Posted September 1, 2019 No to nara... Było warto ??? ale czy będzie warto czysto wędkarsko... Nie wiem? Ryby z łodzi od rybaków przed chwilą wpłynęły. Proszę bez hejtu, bo to ich praca. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts