Administrators Grendziu Posted November 28, 2015 Administrators Share Posted November 28, 2015 Aby skutecznie łowić ryby chociażby na feeder, niezwykle ważną rzeczą jest to aby zestaw z koszyczkiem podawać zawsze w to samo miejsce. No i abyśmy łowili tam gdzie przede wszystkim nęcimy a nie kilka metrów obok z tyłu czy z przodu. Dobrym sposobem jest oznaczenie żyłki za pomocą pisaka, ale co kilka rzutów trzeba te procedurę powtarzać, w nocy też za każdym razem musimy włączać lampę co do rzutu, co nie jest wskazane nad wodą. Innym rozwiązaniem jest stosowanie klipsa na zestawie, jednak gdy większa ryba weźmie i ze szpuli zacznie wyciągać nam żyłkę, musimy pamiętać aby odbezpieczyć żyłkę, bo inaczej zerwiemy rybę lub zestaw. Dobrym sposobem jest też stosowanie markerów, a to na stałem wbitych w wodę jeśli to możliwe, a to za pomocą dodatkowej wędki. Ja osobiście wierzę w celność swoich rzutów, ale czas kiedyś to zmienić, może jakieś podpowiedzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Osobiście stosuję markery, jeśli woda jest płytka wbijam patyk i nakładam butelkę po mountain dewbo jest jaskrawa, gdy woda jest głęboka do butelki wiążę kamień i ustawiam w swoim miejscu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 @Elvis Więc opiszę tu co robię na zasiadce Jezioro w miarę głębokie do 17m ja łowiłem w 7m dołku i na jego spadzie około 5 m wywiozłem 2 zestawy truskawka 16mm i pop up 12mm i drugi zestaw ryba skorupiak 16mm . sypałem punktowo łódką na początek z zestawami poszło na jeden zestaw około 1,5l ziaren 300 gram pellrtu i 10 pokruszonych kulek i kilkoma całymi po około 6h zmieniałem kulki na świeże i donecałem pelletem i ziarnem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 @Elvis Więc opiszę tu co robię na zasiadce Jezioro w miarę głębokie do 17m ja łowiłem w 7m dołku i na jego spadzie około 5 m wywiozłem 2 zestawy truskawka 16mm i pop up 12mm i drugi zestaw ryba skorupiak 16mm . sypałem punktowo łódką na początek z zestawami poszło na jeden zestaw około 1,5l ziaren 300 gram pellrtu i 10 pokruszonych kulek i kilkoma całymi po około 6h zmieniałem kulki na świeże i donecałem pelletem i ziarnem Dziękuję. Sporo tego. Nie wiem jaka jest populacja ryb, ale znacznie się ochłodziło i rybki już tak intensywnie nie żerują. Nie było żadnych wskazań czy trąceń? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 @Elvis nic nawet pociągnięcia sygnalizatory odzywały się tylko jak ruszałem wędki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 @Elvis nic nawet pociągnięcia sygnalizatory odzywały się tylko jak ruszałem wędki No to tam nie ma ryb!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 @Kotwic twierdzi , że są ja sam na proteinę złowiłem tam 2 ładne leszcze 56 i 57 cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 trzeba bedzie potrenować bo często bywam w tych samych miejscach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts