Jump to content

Łodzie Tangiri

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Gdybym nie miał... 

Dla mnie odkrycie targów Rybomania 2019 w Wawie. Taka miłość na sucho od pierwszego spojrzenia... 

400 na dwie osoby i przede wszystkim lekka 165kg.

IMG_20191208_124656.jpg

IMG_20191208_124629.jpg

IMG_20191208_124639.jpg

• Like 2

• Administrators

Gdybym umiał spawać to siedzialbym w Danii, jak mój kuzyn i nie myślał o 1wszym i opłatach ?

• Administrators
7 minut temu, Hotpoint napisał:

Ok, rozumiem... więc podeślij plany, ja sobie kupię tiga i na wiosnę będę miał :39icon:

Wujek plany są chyba Fox Boat na stronie producenta, poproszę o 500tke aluminiową , wymienimy się, dostaniesz Sempera ?

Nie przeszkadzaj.

Szukam tiga:39icon:

Trochę głupot w 3d już zaprojektowałem, niektóre nawet działały, więc i łódkę się zrobi :39icon:

Zacznijmy od czegoś prostego.

20191208_203654.jpg

Edited by Hotpoint
  • Like 1
  • Haha 2

1 godzinę temu, Grendziu napisał:

Gdybym nie miał... 

Dla mnie odkrycie targów Rybomania 2019 w Wawie. Taka miłość na sucho od pierwszego spojrzenia... 

400 na dwie osoby i przede wszystkim lekka 165kg.

IMG_20191208_124656.jpg

IMG_20191208_124629.jpg

IMG_20191208_124639.jpg

1 minutę temu, Hotpoint napisał:

Nie przeszkadzaj.

Szukam tiga:39icon:

Trochę głupot w 3d już zaprojektowałem, niektóre nawet działały, więc i łódkę się zrobi :39icon:

K............  Darek pojechał tyle kilometrów by jedną łódkę i rzeczkę obejrzeć i jeszcze wciska kit, że jego kuzyn w gdzieśtam więcej zarabia. Wpadnij do Mnie @Grendziu nauczę cie spawać i jedź. :champagne-2010:

• Haha 1

• 3 months later...
  • 5 months later...
  • Administrators

Co raz bliżej, jak dalej jest mi do tego, aby zmienić, wymienić sempera na Tangiri, w następnym tygodniu może pojadę oglądać, myślę o 400 lub 460 że sterówka. Generalnie za 400 przemawia więcej, cena, mam silnik do niej w sumie, jeśli zamontuje na stałe to i sam dam radę ogarnąć pływanie jak mi się zachce. 

Tutaj fajna recenzja z filmami, wiadomo, że podrasowana ?

http://hlehleblog.pl/2020/03/02/tangiri-boat-ortis-400-moja-lodka-idealna/

• Administrators
Dnia 8.12.2019 o 19:07, Grendziu napisał:

I nadal mi nie przeszło, byłem dzisiaj z @Marcelw stoczni i zamówiliśmy jeden z egzemplarzy, nie wstawię fotek, bo są słabe, na wodzie będzie się lepiej prezentować.

Tak naprawdę jeszcze mam jakieś myśli, co do 440 a 400 i ostatecznej decyzji nie podjąłem, choć realizowana ma być ta mniejsza. Nawet jeśli wezmę 400 tke i coś nie zagra to w przyszłości wezmę 440 bo jest idealna. Ale do niej potrzebny jest także mocniejszy silnik około 50km. 

Panowie z Tangiri pełna profeska. Co ma być to będzie, oby zdążyć jeszcze popływać w tym roku???