Lukasz Posted December 25, 2019 Share Posted December 25, 2019 (edited) Jak w temacie co macie na szpulach lub co zamierzacie kupić ? Ja szukam właśnie żyłki bo Daiwa sensor mnie nie przekonała Edited December 25, 2019 by Lukasz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 26, 2019 Administrators Share Posted December 26, 2019 Podpinam się pod temat. Sensor dawno mnie nie przekonało, wychodzę też z Salsy, szukam czegoś nowego, bo pletki upatrzone już mam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 Ja temu sezon miałem do feedera Shimano Technium i jestem megafon zadowolony. Do spinningu Dragon HM 80 po długim użytkowaniu zastąpił żyłki Trabucco. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Staś Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 Przerobiłem DAIWA ŻYŁKA TOURNAMENT ST MONOFIL i MS RANGE Pro LS Feeder a nowy sezon postawiłem na Żyłka Quattron Salsa jeśli chodzi o żyłki do feedera 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 Zapytam odwrotnie: co was nie przekonało w używanych żyłach, że szukacie innych? Sam używam Cormoranów za szpulach 1/4 funtowych i nie narzekam, ale pewnie to wynika z niewielu razu w sezonie, gdy na mych zestawach gości żyłka (spławik, grunt). Poniżej szpula jednego z dwóch typów jakie używam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 26, 2019 Administrators Share Posted December 26, 2019 Salse używałem kilka sezonów. Byłem zadowolony, ale jak to w życiu szukamy coś lepszego. Dość wytrzymała o dużej rozciągłości żyłka, na 0,24 czy 0,25 wyciągnąłem do 10kg amury oczywiście na miękkim kołowrotku. Skrecała się czasami, ale była dobra. 0,30 wyciągnąłem na karpiowkach bez problemu karpia około 15kg. Wydaje mi się, że 0,3 nie nadaje się na przypon strzałowy, ostatnio na Aventusie dwa razy strzelił przy mocnym rzucie, gdzie jest problem nie wiem. Szukam i nie wykluczam Shimano co zaproponował @mav3rick Na pewno 2020 klasyk to plecionka, metoda to żyłka? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 Zapytam odwrotnie: co was nie przekonało w używanych żyłach, że szukacie innych? Sam używam Cormoranów za szpulach 1/4 funtowych i nie narzekam, ale pewnie to wynika z niewielu razu w sezonie, gdy na mych zestawach gości żyłka (spławik, grunt). Poniżej szpula jednego z dwóch typów jakie używam.Trabucco strasznie się skręca przy łowieniu na lekkiego spina, to był główny powód. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 20 minut temu, Grendziu napisał: Wydaje mi się, że 0,3 nie nadaje się na przypon strzałowy, ostatnio na Aventusie dwa razy strzelił przy mocnym rzucie, gdzie jest problem nie wiem. @Grendziu może zwyczajnie kup jakąś nową. 0.3 ze Stilonu , którą używasz wypada zmienić po 25 latach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
<º)))>< Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 Na następny sezon pod feederki 0.20 Shimano Technium chyba tym razem, hyper sensorki się za bardzo skręcają Pod dystans plećki Nihonto Octa Braid z Mikado 0.08mm a na odległościówki się zobaczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 1 godzinę temu, <º)))>< napisał: hyper sensorki się za bardzo skręcają To prawda, a czym starsza tym gorzej. Też sobie ją odpuściłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts