Ardiansson Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Jako posiadacz Cuzo F2 w zeszłą zimę wprowadziłem pierwsze zmiany konstrukcyjne tj. wymieniłem nóżki na dłuższe stalowe i wydrukowałem nowe stopki z ABS na drukarce 3d. Zmiany te pozwoliły w końcu po ludzku z niego korzystać. Gdzieś w czeluściach tego forum są fotki tego co zmieniłem do tej pory. Jednak cały czas brakowało rozpórek między nóżkami przód-tył i tym tematem zajmę się teraz. Za bazę posłuży mi pręt gwintowany oraz 2 śruby rzymskie 12 mm . Do kompletu brakuje tylko końcówek z tworzywa, które jak poprzednio wydrukuję. Całość po złożeniu ma wyglądać jak na szkicu i powinna wyeliminować tą wadę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubu Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Wystarczy kupić Pyrantelum. Problem z niestabilnością krzesła zniknie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 2 minuty temu, booohal napisał: Wystarczy kupić Pyrantelum. Problem z niestabilnością krzesła zniknie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 31 minut temu, Hotpoint napisał: Jako posiadacz Cuzo F2 w zeszłą zimę wprowadziłem pierwsze zmiany Swego czasu podobnie postąpił @Ostap. Ale jeśli dobrze pamiętam, z czasem, nogi zaczęły się trochę rozjeżdżać pod naciskiem rozpórki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 8, 2020 Administrators Share Posted January 8, 2020 Wystarczy odpowiednią waga i nic się nie pasuję ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 21 minut temu, ArekH napisał: Swego czasu podobnie postąpił @Ostap. Ale jeśli dobrze pamiętam, z czasem, nogi zaczęły się trochę rozjeżdżać pod naciskiem rozpórki. Cenna uwaga. Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 Mając na uwadze wpis @ArekH przygotowałem końcówkę, która ma za zadanie rozeprzeć, ale też zabezpieczyć przed rozejściem się nóg Cuzo. Pierwszy się już drukuje. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 Niestety dzisiaj nie pokażę pierwszej sztuki, ponieważ drukarka lekko wybuchła Musiałem rozebrać głowicę drukującą i zamówić drobne części. Mam nadzieję, że do piątku dojdą i znów będę mógł was molestować swoimi duperelami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted January 11, 2020 Author Share Posted January 11, 2020 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted January 12, 2020 Author Share Posted January 12, 2020 Nie ma takiej niedzieli. Musiałem coś zrobić, bo by mnie rozniosło Do wyboru miałem zadymę na forum lub skończyć rozpórkę do Cuzo. ... więc niech stracę, rozpórka gotowa Drugiej na razie nie robię, bo jedna tak usztywniła Cuzo, że koniec świata i zwyczajnie wystarcza. Temat na tą chwilę uważam za zakończony. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts