Jump to content

Zapasy zanęt.

ArekH
 Share

Recommended Posts

Zrobiłem szybki rekonesans zapasów. Wychodzi że mam 5kg pelletu firmy s i c + 3 a/a. Do tego 4 opakowania zanęt sonu , 3 Method Mania, jedno FB, i Dynamite na wykończeniu. Na rzekę 5 paczuszek MVDE, a nie mam Lorpio. Nie wiem skąd takie niedopatrzenie. Zostało 3 kg Grochu i po 2 Łubinu i Konopii. Mało ziaren. Trza, do gołębiarza. 

11 minut temu, Semi napisał:

80 kg grochu,

Gratki. Ale ja wyleczyłem się z kupowania dużych partii Grochu, bo trafiały się różne. Nie raz nie szło ich dostosować na hak. Biorę max po 5 kg. Ale może masz sprawdzonego dostawcę z jednym gatunkiem. Też bym tak chciał. 

Jesienią kupiliśmy od gospodarza, ale w porównaniu z poprzednim to dupy nie urywa, sporo robaka było, musieliśmy go przemrażać partiami, żeby go wytłuc. Myślę że do nęcenia będzie dobry, do łowienia mamy jeszcze chyba z 8 kg tego lepszego.

Z robakiem, się jeszcze nie spotkałem. Gorzej z gotowaniem. Nie jeden rozwalał się już przy moczeniu, a jądro twarde. Skóra schodziła. 

9 minut temu, Semi napisał:

Jesienią kupiliśmy od gospodarza,

Jak z ceną? 

18 minut temu, ArekH napisał:

Kurka. Po 2,40 w zeszłym sezonie w nasiennym, i to tym tańszym. ¬¬

Na jesieni u gospodarza zawsze najtaniej. Teraz sprawdzałem na OLX to ma jeszcze po 1,20. 

• Thanks 1

1 godzinę temu, ArekH napisał:

(...)Na rzekę 5 paczuszek MVDE, a nie mam Lorpio.(...)

Z ciekawostek: te obie firmy świetnie się komponują. Taki RA z Marcela w połączeniu z SL Lorpio to killer na odrzańskie, nurtowe ryby. Potwierdzone od lat kilkunastu B|

• Like 1

Zobaczymy Adamie. Może amatorszczyzna mojego pokroju, nie będzie w stanie wykorzystać potencjału?  Na podstawówkach Piotrowych jechałem dotąd. Modyfikowanych.