ArekH Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 Zrobiłem szybki rekonesans zapasów. Wychodzi że mam 5kg pelletu firmy s i c + 3 a/a. Do tego 4 opakowania zanęt sonu , 3 Method Mania, jedno FB, i Dynamite na wykończeniu. Na rzekę 5 paczuszek MVDE, a nie mam Lorpio. Nie wiem skąd takie niedopatrzenie. Zostało 3 kg Grochu i po 2 Łubinu i Konopii. Mało ziaren. Trza, do gołębiarza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 U mnie odwrotnie, pewnie z 10 kg konopi, 80 kg grochu, 100 kg kukurydzy, a zanęty z pół kilo w wiaderku. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted April 3, 2020 Author Share Posted April 3, 2020 11 minut temu, Semi napisał: 80 kg grochu, Gratki. Ale ja wyleczyłem się z kupowania dużych partii Grochu, bo trafiały się różne. Nie raz nie szło ich dostosować na hak. Biorę max po 5 kg. Ale może masz sprawdzonego dostawcę z jednym gatunkiem. Też bym tak chciał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 Jesienią kupiliśmy od gospodarza, ale w porównaniu z poprzednim to dupy nie urywa, sporo robaka było, musieliśmy go przemrażać partiami, żeby go wytłuc. Myślę że do nęcenia będzie dobry, do łowienia mamy jeszcze chyba z 8 kg tego lepszego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted April 3, 2020 Author Share Posted April 3, 2020 Z robakiem, się jeszcze nie spotkałem. Gorzej z gotowaniem. Nie jeden rozwalał się już przy moczeniu, a jądro twarde. Skóra schodziła. 9 minut temu, Semi napisał: Jesienią kupiliśmy od gospodarza, Jak z ceną? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 Po 80 groszy za kilogram płaciliśmy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted April 3, 2020 Author Share Posted April 3, 2020 Kurka. Po 2,40 w zeszłym sezonie w nasiennym, i to tym tańszym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 18 minut temu, ArekH napisał: Kurka. Po 2,40 w zeszłym sezonie w nasiennym, i to tym tańszym. Na jesieni u gospodarza zawsze najtaniej. Teraz sprawdzałem na OLX to ma jeszcze po 1,20. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebzon Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 1 godzinę temu, ArekH napisał: (...)Na rzekę 5 paczuszek MVDE, a nie mam Lorpio.(...) Z ciekawostek: te obie firmy świetnie się komponują. Taki RA z Marcela w połączeniu z SL Lorpio to killer na odrzańskie, nurtowe ryby. Potwierdzone od lat kilkunastu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted April 3, 2020 Author Share Posted April 3, 2020 Zobaczymy Adamie. Może amatorszczyzna mojego pokroju, nie będzie w stanie wykorzystać potencjału? Na podstawówkach Piotrowych jechałem dotąd. Modyfikowanych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts